Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Technische Groothandel Remmerden – Rhenen, Barneveld, Druten

ISO Groep kwam met een verrassend IT-advies

Automatisering Remmerden smeermiddel voor succes

Begin 2019 betrok Technische Groothandel Remmerden een nieuw, ruim distributiecentrum in Rhenen. Een nieuwe IT-infrastructuur gaf de technische groothandel voor de metaalverwerkende industrie de mogelijkheid om te groeien en de maximale efficiëntie uit de centralisatie te halen.

Remmerden technische groothandel

Arrian Slingerland is sinds 2016 de trotse eigenaar van het familiebedrijf dat hij de afgelopen jaren van nieuw elan voorzag. “Remmerden was een gedegen bedrijf dat al 33 jaar hetzelfde deed. Er is afgelopen zes jaar flink gesleuteld om de organisatie een eigentijds karakter te geven. Automatisering speelde bij die vernieuwing vanaf het begin een belangrijke rol.”

Gewoon doen

“De kracht van het bedrijf zit hem in de medewerkers”, vertelt Slingerland: “Eerste onderdeel van het veranderproces was de invoering van het motto ‘Gewoon doen’. Bij gewoon doen, los je problemen op en behandel je mensen niet als nummer. Onze medewerkers staan iedere dag klaar voor onze klanten. Zij zorgen ervoor dat klanten nooit stil hoeven te staan.”

Sourcing van speciale materialen

Klanten kloppen graag bij Remmerden aan voor advies vanwege de ruim aanwezige marktkennis. Slingerland vertelt: “We hebben veel op voorraad, maar 40% van de producten niet. Op verzoek van klanten zoeken we materialen via online sourcing en adviseren we over inzet van het juiste materiaal voor elke klus. Na goedkeuring bestellen en leveren we dat snel. In de regio bevoorraden we klanten twee keer per dag. Voor dit sourcings- en logistieke proces is automatisering onontbeerlijk.”

Drie bijzondere serviceconcepten

Remmerden concurreert niet op prijs, maar onderscheid zich door drie serviceconcepten die mogelijk zijn dankzij vergaande digitalisering.

  • Het eerste concept is gebaseerd op het nieuwe verdienmodel ‘van bezit naar gebruik’. “We hebben een abonnement voor gereedschappen waarbij je een vast bedrag per maand betaalt voor gebruik. Wij zorgen voor keuring en reparatie van het gereedschap.”
  • Het tweede concept heet ‘Grijp nooit mis’. “Bij klanten houden we de vaste minimale voorraad bij en vullen die via een scanning-techniek automatisch aan.”
  • Het derde concept ‘Past altijd’ neemt klanten de zorg van hun bedrijfskleding uit handen. Na het aanmelden voor deze bedrijfskleding service hoeven klanten nergens meer naar om te kijken. Remmerden regelt dat de werkkleding past via een passervice, voldoet aan de huisstijl, past binnen de fiscale regelgeving en levert het thuis bij de medewerker af. Ook dit proces is geautomatiseerd, want de situatie per medewerker wordt online bijgehouden.

Passende IT-leverancier

Sinds Arrian Slingerland Remmerden overnam, werkt Remmerden met ISO Groep. “Zes jaar geleden zochten we een partij die ons kon helpen met de IT-infrastructuur. We wilden een partij die begrip voor ons had, snel kon schakelen en paste bij ons motto ‘gewoon doen’. Ik kende Kees Thoutenhoofd en ISO Groep al en ik vond deze mentaliteit bij ISO Groep.”

Werken in de cloud

Remmerden was in 2017/18 op advies van ISO Groep in de cloud gaan werken, maar ze wilden hun dienstverlening naar klanten naar een professioneler niveau tillen. Zo waren ze bijvoorbeeld enorm slecht bereikbaar en was mobiel bellen een ramp. Dat vonden ze echt niet kunnen.
Slingerland: “In een strategische sessie met ISO Groep vertelden we hoe we onze IT-infrastructuur, die net naar de cloud was gemigreerd, in de toekomst wilden gaan gebruiken. We hadden behoefte aan betere bereikbaarheid en wilden weten welke IT-infrastructuur het beste paste bij onze centralisatie plannen. Dat leverde een verrassende wending op.”

“ISO Groep kwam met een verrassend IT-advies. Je moet lef hebben om op een eerder gemaakte keuze terug te komen.”

Volledig vertrouwen in je eigen netwerk en server

ISO Groep bedacht een out-of-the box-oplossing; een eigen server in huis en een op maat geconfigureerd netwerk. Op die manier zou Remmerden over voldoende rekenkracht beschikken om alle 125.000 producten die in het systeem staan te managen en waarbij het systeem moeiteloos sourcing, inkoop, distributie en logistiek ondersteunt.
“ISO Groep heeft in dat gesprek heel goed naar ons geluisterd en slim nagedacht. Het getuigd van lef als je op een geïmplementeerde oplossing durft terug te komen.”

iDA koppeling

Naast de hoofdvestiging in Rhenen en een locatie in Barneveld, opende Remmerden begin 2022 een nieuw winkelconcept in Druten. ISO Groep mocht het pand voorzien van wifi en camerabeveiliging.
En ze gaan volop door met vernieuwing en automatisering. De nieuwste ontwikkeling komt er binnenkort aan: iDA. Een state-of-the art oplossing voor mobiel bankieren voor het mkb. De oplossing biedt versleutelde communicatie en gerichte marketingmogelijkheden en is gekoppeld aan pakbonnen en facturen.

Krachtige relatie

De kracht van relatie tussen ISO Groep en Remmerden is door de jaren heen gebleken. Arrian Slingerland: “Wij zijn veeleisend in wat we willen, maar ik vertrouw ISO Groep bij elke volgende IT-uitdaging die we tegenkomen. Met elkaar leveren we topprestaties. Ook behandelen we elkaar met respect, daar hecht ik veel waarde aan.”

Grootste winst: continuïteit met managed IT-services

“De grootste winst van onze huidige managed IT-infrastructuur is dat onze snelheid van werken centraal enorm is toegenomen en we continue door kunnen. We hebben een server en patchkast staan op ons hoofdkantoor in Rhenen. Er zijn 50 werkplekken die uitgerust zijn als moderne werkplek met Microsoft 365. De vestigingen in Barneveld en Druten bellen in op de hoofdlocatie via een VPN-verbinding. Op elke vestiging staan printers, die ook in het netwerk hangen. Het enige verbindingsprobleem dat we nog kunnen hebben, is uitval als er een provider uitligt of als er geen elektriciteit is.”

Hulpvaardige helpdesk

De fijnste afdeling van ISO Groep vindt Slingerland de helpdesk. “Ze zijn proactief en je wordt altijd snel geholpen. Ik kon vanmorgen mijn computer niet opstarten en belde meteen de helpdesk. Het probleem werd geanalyseerd en direct verholpen. Binnen 5 minuten was ik online. Ons bedrijf is sterk afhankelijk van techniek. Dankzij ISO Groep loopt onze IT altijd gesmeerd.”

Wat wil Remmerden:

  • Snel kunnen werken via moderne werkplekken
  • Goede online en mobiele bereikbaarheid
  • Werkplekbeheer
  • Printen
  • Camerabeveiliging
IT-infrastructuur

Arrian Slingerland
“ISO Groep kwam met een verrassend IT-advies over onze IT-infrastructuur”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen