Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

TriVia – Vereniging van 16 basisscholen

Case Trivia basisscholen ict belangrijk
“Jullie service is uniek”

TriVia basisscholen willen print, IT en telefonie onder één paraplu

Ben je als school op zoek naar een alles-in-één partner voor digitalisering? Dan weet Coby Korevaar precies waarover ze je het eerste iets wil vertellen: de unieke service van ISO Groep. Coby werkt al 35 jaar in het onderwijs en is Lid van het College van Bestuur van TriVia. In 2018 besloot TriVia, een vereniging van 16 basisscholen, alle ICT, printers en telefonie onder één paraplu samen te brengen. ISO Groep was één van de bedrijven die een voorstel mocht doen.

Update 2023 – In middels werken we al enkele jaren samen. Begin 2023 heeft ISO Groep zo’n 1800 werkplekken van TriVia gemigreerd naar de Moderne Werkplek (Intune/Microsoft365).

TriVia basisscholen

TriVia is een vereniging van 16 basisscholen die Protestants Christelijk Primair Onderwijs (PCPO) geven in de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Lopikerwaard. Grote en kleinere scholen met ieder hun eigen karakter. Het College van Bestuur zorgt voor de dagelijkse gang van overkoepelende zaken en wordt gevormd door Coby en haar collega Len de Pater. “Samen zetten we de kaders uit en zijn we verantwoordelijk voor het eindresultaat, de exploitatie en financiën. Ik hou me vooral bezig met personeel en huisvesting. Bij huisvesting hoort ook goede invulling van alle faciliteiten, zoals ICT, printers en telefonie en ik heb daarom veel contact met ISO Groep”, vertelt ze.

Stroomlijnen contracten

“We hadden indertijd één grote wens; onze faciliteiten stroomlijnen. We werkten met verschillende aanbieders, verschillende merken printers en verschillende looptijden van contracten. Dat kon eenvoudiger en goedkoper. Daarom hebben we toen verschillende voorstellen opgevraagd. Jullie aanbod beviel het beste en zo zijn we verdergegaan.”

ISO Groep verzorgt nu het volledige ICT-beheer, telefonie en printers op alle locaties. Ook op de nieuwe school in Hoef en Haag, een nieuwbouwdorp aan de Lek, tussen Vianen en Hagestein.”

Kennis van ICT-beheer op school

“Van de drie diensten, is ICT voor ons het belangrijkste. Het binnenhalen van een partij met ICT-kennis werkt prettig”, vertelt Coby. “ICT in de klas gaat toch over ingewikkelde vraagstukken en jullie kennis van zaken komt dan perfect van pas. Eerst hadden we een eigen ICT’er in dienst, maar het is lastig voor één persoon om alle ICT-ontwikkelingen in het onderwijs goed bij te benen. We merken nu de voordelen van werken met een partij die veel kennis heeft van ICT-beheer op scholen.”

Naadloze aansluiting op onderwijssysteem

TriVia wordt compleet ontzorgd. ISO Groep regelt het serverbeheer, de IT-monitoring en de hardware. Alle kinderen vanaf groep 3 werken op laptops. Die worden kant-en-klaar op scholen gebracht. Leerkrachten en kinderen klappen de laptop open en kunnen direct aan de slag.
De scholen werken met hun eigen systeem. Wat er op de laptop nodig is, dat hebben de scholen zelf aangeven. Wel gemeenschappelijk is de naadloze aansluiting met het onderwijssysteem. Coby is er blij mee: “Jullie oplossing werkt perfect. Het is niet in geld uit te drukken wat dit voor voordelen heeft, het is meer een gevoel. De lessen gaan geruisloos door en we hebben geen zorgen meer over onze ICT.”

Printen en scannen op school

Printers worden voornamelijk gebruikt voor printen en scannen. Elke school heeft op basis van de grootte van de school en het vooraf ingeschatte printvolume een bijpassende type Kyocera printer staan. Voordelen van grootschalige lease van printers is het kostenvoordeel en dat scholen onderling kunnen schuiven met printvolumes. Wordt er op een school minder geprint, dan kunnen de resterende printjes door een andere school binnen de vereniging opgemaakt worden. Coby: “We wilden heel graag een gelijke begin- en einddatum voor alle printcontracten en dat hebben we nu. We zijn blij met deze vaste looptijd en houden ons daaraan vast.”

Lesgeven in de 21e eeuw

“Ik heb niet het idee dat we nu veel meer printen, doordat er thuisonderwijs gegeven wordt. Behalve voor de jongste groepen, gaat dat volledig digitaal. Leerkrachten willen graag hun digibord gebruiken voor hun les en geven nu online les vanaf school. Bellen doen we nu ook veel via Teams, of docenten gebruiken hun eigen mobiel. Op de vaste school nummers blijven we natuurlijk ook bereikbaar”, geeft Coby aan.

Telefonie op school

Telefonie gaat tegenwoordig via het internet, ofwel VoIP (Voice over Internet Protocol). Met VoIP beschikt TriVia over een stabiel en toekomstbestendig telefoonnetwerk. Bellen is ondergebracht in één aantrekkelijke bundel, en elke locatie krijgt een gespecificeerde factuur. Op die manier vallen de kosten op de plek waar ze thuishoren.

Snelle en persoonlijke service

Zowel de service op ICT-vlak, als de service op printers, is volgens Coby dik in orde. “Naast jullie goede service en kennis van zaken, kennen we elkaar inmiddels ook goed. We onderhouden korte lijntjes. Als we toch een probleem hebben, hoeven we geen klantnummer te noemen. Jullie kennen ons, weten wat we hebben staan en helpen ons snel. Verwacht bij ISO Groep geen wachtrijen, maar snelle en persoonlijk service.”

Service

Coby Korevaar, TriVia basisscholen:

“ICT voor ons het belangrijkste. Het binnenhalen van een partij met ICT-kennis werkt prettig. Jullie zijn uniek in service.”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen