Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Tsubaki Nakashima Netherlands – Veenendaal

TN Netherlands
Transportdocumenten: altijd betrouwbaar printen

Standaardisatie van printers, rust in tonerbeheer

Tsubaki Nakashima (TN) Netherlands print dagelijks tal van belangrijke transportdocumenten, waaronder labels en productierapportages. Kritische processen, die 24/7 doorgang moeten vinden voor de continuïteit van de business. Bij een storing of defect aan één van de kritische printers, kunnen de lagercomponenten niet worden voorzien van labels of transportgegevens en valt het logistieke proces stil. Daarom zocht Tsubaki Nakashima naar een betrouwbare partner die voldoet aan de kwaliteitseisen.

41% besparing
Van 44 naar 26 printers

Tegelijk beschikte TN Netherlands over een scala aan printers. Herman van Barneveld, Manager Facilities & IT-support: “We zochten een gestandaardiseerde printoplossing voor zowel kantoorgebouwen als productieruimtes. In totaal hadden we 44 printers van verschillende merken. Dat leverde een ratjetoe op aan toners. Inkoop en beheer was complex en tijdrovend.  Vanuit het concern kwam het verzoek voor standaardisatie. We gingen van 44 naar 26 printers en konden 41% besparen.”

Over TN Netherlands

Tsubaki Nakashima (TN) Netherlands in Veenendaal produceert uiteenlopende lagercomponenten voor de automotive-industrie. Zoals wiellagers en lagers voor versnellingsbakken. De hoogwaardige halffabricaten worden wereldwijd geëxporteerd. Ze hebben vestigingen over de hele wereld, waaronder vestigingen in de Verenigde Staten, India, Polen, Thailand en China. Het hoofdkantoor bevindt zich in het Japanse Nara.

De oplossing:
standaardisatie van printapparatuur

Voor de standaardisatie van de printapparatuur heeft Tsubaki Nakashima voor Ricoh gekozen. ISO Groep is leverancier van print- en scanoplossingen en plaatste de printers. Van Barneveld: “We hebben nu nog maar 26 printers, in 2 verschillende typen. Zwart-wit laserprinters voor het printen van labels en transportdocumenten. En een aantal multifunctionals waarmee we documenten kunnen scannen, mailen, kopiëren en verkleinen.”

Sommige printers staan in de – vaak vervuilende – productieruimtes, waar labels en andere transportdocumenten worden geprint. Het is dus belangrijk dat de apparatuur ook in deze condities altijd operationeel blijft. Van Barneveld: “De printers van Ricoh voldoen aan onze kwaliteitseisen.”

De voordelen:
vanaf elke plek direct printen

TN Netherlands is tevreden over de oplossing van ISO Groep. Herman van Barneveld: “In welk kantoor of welke productieruimte je ook bent, overal staat hetzelfde type printer. Met dezelfde instellingen en hetzelfde menu. Handig: medewerkers kunnen met hun laptop naar een ander gebouw en direct printen.”

Ook ziet Van Barneveld een belangrijke besparing: “We hebben minder toners nodig. Dat scheelt in magazijnruimte.” Het belangrijkste: het printproces is voor TN Netherlands geen aandachtspunt meer. “We hebben er geen omkijken naar. Het voorraadbeheer is sterk vereenvoudigd. Raken de toners op? Dan wordt er automatisch een nieuwe voorraad besteld. We hebben bij ISO Groep één aanspreekpunt en eventuele storingen worden door hun storingsdienst snel opgelost.”

Standaardisatie
Herman van Barneveld Manager Facilities & IT-support NT Netherlands bij een Ricoh printer

Herman van Barneveld, Manager Facilities & IT-support NT Netherlands
“Printbeheer is geen aandachtspunt meer. We hebben nergens omkijken naar nu we printers van Ricoh gebruiken en kunnen vertrouwen op de service van ISO Groep.”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Michael Bosman