Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Olympic Food Group – Barendrecht

Fruit van Olympic Food Group
Fruitgigant uit Barendrecht kiest wederom voor ISO Groep en KYOCERA

Soepele logistiek bij Olympic Food Group dankzij betrouwbare multifunctionals

In Barendrecht weten ze als geen ander hoe betrouwbaar en solide de multifunctionals van KYOCERA zijn, en hoe gedegen de service van ISO Groep uit Haaften en Veenendaal op dit vlak is. Al jaren vertrouwt Olympic Food Group, en de aan haar gelieerde bedrijven, op de kwaliteiten van het Japanse merk, tot ieders tevredenheid. Maar wanneer de activiteiten in het warehouse worden uitgebreid en de continuïteit van de operatie daardoor nóg belangrijker wordt, is het tijd om het printerpark kritisch tegen het licht te houden. Na een grondige vergelijking met een andere leverancier en merk komt men wederom tot de keuze voor KYOCERA en ISO Groep.

Printen van vrachtbrieven, douaneformulieren, orderformulieren en orders

Olympic Food Group functioneert als shared service center binnen een groep van bedrijven die zich bezig houdt met de import en export van groente en fruit. De belangrijkste bedrijven in de groep zijn Olympic Fruit (specialist in druiven, citrusvruchten, kiwi’s en steenfruit), Hoofdman-Roodzant (exporteur naar de Russische markt) en Fresh Pack Logistics. Fresh Pack Logistics is het bedrijf dat alle logistieke afhandelingen doet voor diverse bedrijven binnen en buiten de groep. In totaal werken er bijna 90 mensen, en het bedrijf levert fruit aan onder andere retailorganisaties in heel Europa, waaronder ALDI en het gros van de Superunie-leden. In de organisatie komt een omvangrijke formulierenstroom uit de printers, waaronder met name vrachtbrieven voor chauffeurs, douaneformulieren, orderformulieren, en zelfs nog inkomende orders per fax.

Wat zijn passende printers bij uitbreiding van logistieke activiteiten in je warehouse?

Begin 2018 zijn de logistieke activiteiten afgesplitst van Olympic Fruit en ondergebracht in een nieuw bedrijf: Fresh Pack Logistics. Daarmee is de weg vrij gemaakt voor uitbreiding van de activiteiten van het warehouse, zoals opslag, ompak en verpak, transport en douaneafhandeling. Deze diensten worden vanaf dan niet alleen verzorgd voor Olympic Fruit, maar ook voor derde partijen. Daarmee nemen de activiteiten en de verhandelde volumes toe, en is de logistieke afhandeling van deze versproducten (die soms maar enkele uren in het warehouse verblijven) nóg bedrijfskritischer. Meer dan ooit dient de stroom vrachtbrieven en douaneformulieren onafgebroken door te lopen, omdat anders direct opstoppingen ontstaan in het warehouse en bij de laadperrons van de vrachtwagens.

Op dat moment werkt men al jaren met ISO Groep als totaalleverancier van print en copy, en met KYOCERA machines. Door aflopende contracten en de wens om de gehele printsituatie opnieuw grondig onder de loep te nemen, wordt een pitch uitgeschreven.

Weer KYOCERA en ISO Groep

Er wordt een uitgebreide vergelijking gemaakt tussen KYOCERA en een ander merk. Daarbij worden de twee opties beoordeeld op bedrijfszekerheid, geluidsniveau, de snelheid van printen, de startsnelheid van de eerste print, gebruiksvriendelijkheid, uitstoot, serviceniveau, en uiteraard wordt ook gekeken naar het totale kostenplaatje.

Uiteindelijk wordt vol overtuiging weer gekozen voor de bestaande tandem ISO Groep-KYOCERA. Er worden 7 grote machines geleverd van het type:

  • TASKalfa 4012i
  • TASKalfa 4053ci
  • TASKalfa 356ci

Daarnaast ook 5 kleinere machines, van het type:

  • M3145idn
  • P5026cdn

De cruciale afdelingen in het warehouse worden volledig redundant ingericht met twee zware machines, voor het geval er eentje onverhoopt in storing zou gaan. Bovendien worden de grote machines voorzien van MyQ, een follow me documentoplossing, waarbij de prints beveiligd worden afgedrukt met behulp van het bestaande toegangssysteem bij Olympic Food Group.

 

Resultaten: logistieke operatie qua printen gewaarborgd

De gewenste configuratie heeft het beoogde effect: de continuïteit van de logistieke operatie is qua printen gewaarborgd. Bovendien wordt Olympic Food Group volledig ontzorgd door ISO Groep: de machines worden full operational geleast. Hierin is onder andere inbegrepen dat tellerstanden op afstand worden uitgelezen, en dat toners automatisch worden toegezonden. Er wordt zelfs een klein kostenvoordeel op de totale printkosten behaald, ondanks het feit dat het nieuwe machinepark groter is dan het oude. Vertrouwelijke prints worden vanaf nu beveiligd afgedrukt met MyQ, en ook de snelheid van printen is verbeterd. Tenslotte zorgt de uniforme Kyocera driver voor alle machines voor een eenvoudiger IT-beheer.

Content
Olympic Food Group Dennis kiest voor Iso Groep en Kyocera

IT-manager Dennis van Noort van Olympic Food Group is content over het selectieproces. “Het is goed om periodiek het printerpark onder de loep te nemen, en niet klakkeloos bij dezelfde partij te blijven. Dat de vergelijking nu weer in het voordeel van ISO Groep en KYOCERA is uitgevallen, bevestigt ons gevoel dat dit een nuttige exercitie was, met een goed onderbouwde keuze als uitkomst.”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Tim Oosterwijk