Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Lansigt – zicht op de cloud en de beste multifunctionele copier

GROEP
PaperCut past perfect bij onze cloud first strategie

Lansigt - Zicht op de cloud en de beste multifunctionele copier

Lansigt, accountants en belastingadviseurs, ontwikkelde afgelopen jaren een nieuwe visie op werken en stapte over op een volledige cloud strategie. Dat betekende het outsourcen van de eigen ICT-afdeling en de uitrol van een moderne werkplek in de cloud voor iedere medewerker. Maar hoe kun je slim en veilig printen vanuit de cloud? Lansigt klopte bij ISO Groep aan voor advies. Dat leverde niet alleen het gewenste resultaat op, maar nog veel meer vertelt Machiel Roos.

Lansigt accountancy en belastingadvies

Machiel startte in 2011 als Controller bij Lansigt en heeft nu als Partner een interne rol, waarbij hij verantwoordelijk is voor Finance & ICT. “Wij zijn gespecialiseerd in het midden- en kleinbedrijf en expert in verschillende deelgebieden, zoals de transport-/binnenvaartsector, familiebedrijven en de persoonlijke situaties van directeur-grootaandeelhouders. Vanuit onze drie vestigingen in Alphen aan den Rijn, Gouda en Ridderkerk helpen wij onze klanten dagelijks vooruit.”

Cloud first visie

“Vlak voordat de pandemie uitbrak waren we al begonnen om onze cloud visie vorm te geven. We wilden geen omkijken meer hebben naar het technische beheer van ICT en kozen daarom voor een cloud first strategie waarbij we gebruik maken van het platform en de infrastructuur van onze cloud leverancier. Een eerste stap was om het ICT-beheer en de helpdesk uit te besteden en de applicaties te gaan ver-SaaS-en; het afnemen van software als service. De noodzaak die covid teweeggebracht in het belang van wendbaarheid en schaalbaarheid met betrekking tot onze IT-infrastructuur heeft de uitrol van deze strategie versneld.”

Digitale en moderne werkplekken gebruiken

Inmiddels hebben alle 170 medewerkers een laptop waarop Microsoft 365 draait. Iedereen beschikt over een moderne digitale werkplek waarin gewerkt wordt aan digitale dossiers en digitale jaarrekeningen. Klanten leveren hun gegevens steeds vaker digitaal aan via een portal. Het werken met Sharepoint en Teams, via laptop en mobiel, is goed ingeburgerd. De printer wordt al lang niet meer alleen gebruikt om te printen, de scanfunctie speelt een steeds grotere rol. Medewerkers gebruiken scannen naar mail en scannen naar Onedrive.

Service van ISO Groep

“ISO Groep komt al vele jaren bij ons over de vloer voor de printers. We kennen jullie als een betrouwbare en fijne partij. Een werkende printer lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Pas als er problemen zijn kom je daarachter. Je wilt als bedrijf niet stil komen te staan. We hadden een keer een piepende printer bij de receptie staan die voor veel irritatie zorgde bij de collega’s die achter de balie werkten. ISO Groep heeft toen snel gehandeld en een nieuwe printer neergezet. Het is fijn om te kunnen rekenen op jullie excellente service.”

PaperCut en Microsoft 365

Het was dan ook logisch om ISO Groep om advies te vragen bij het vinden van de juiste printeroplossing die het beste past bij de gekozen cloud visie. Dat was PaperCut. PaperCut is follow me print management software. Het beheer loopt, net als Microsoft 365, ook via Intune. Het installeren van aparte printdrivers is niet meer nodig. Omdat het printerpark verouderd was, is gekozen om direct ook het printerpark compleet te vervangen door 11 nieuwe multifunctionals (mfp’s) van Kyocera en die allen te voorzien van PaperCut.

Aanpak

“Het project is soepel verlopen. Elke dag werd er een vestiging voorzien van nieuwe printers en aan het einde van de week werkten alle mfp’s vlekkeloos. Al onze printers hangen in de cloud en iedereen kan veilig vanaf elke plek printen. Het werkt heel makkelijk. Met deze tag identificeer ik mij bij een willekeurige printer en dan pas rollen mijn printjes eruit. Er blijven nooit meer privacygevoelige afdrukken achter op de printer.”

Meer dan tevreden over het resultaat

“Wat ik geweldig vind is dat ISO Groep de printsoftware heeft gekoppeld aan de tag die ik ook gebruik voor het alarm, de entree en om deuren te openen. Ook ideaal zijn de automatische toneraanvullingen. Vlak voordat er een toner op is, geeft het systeem een seintje en komt er een nieuwe toner onze kant op.

ICT-projecten waar ik nu mee aan de slag ga, zijn een securityproject, een project voor gegevensuitwisseling & ondertekening en het overstappen naar Teams telefonie.”

Exelente service
Printen met PaperCut bij Lansigt

Machiel Roos, partner bij Lansigt, accountantskantoor:

“PaperCut past het beste bij onze cloud first strategie. We kennen jullie als een betrouwbare en fijne partij, het is fijn om te kunnen rekenen op jullie excellente service.”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Kees Thoutenhoofd

Kees Thoutenhoofd