Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Wegwijs in de moderne werkplek met AI

Wat is een moderne werkplek?

Hoe kun je AI (Artificial Intelligence) inzetten op je werkplek? Heb jij een moderne werkplek die geschikt is voor AI? Wat is het verschil tussen een klassieke en moderne werkplek? Collega Cornelis van Tuijl, Manager IT, vertelt het je in zijn blog. Hij sluit af met tips voor een plan van aanpak voor een moderne werkplek met AI én je krijgt als bonus een gratis scan.

Werkplek AI ready test

Laten we eerst even kijken hoe het nu gesteld is met jouw werkplek. Is jouw werkplek geschikt voor AI? Mopperen jij en je collega’s regelmatig over:

 1. Traag startende software
 2. Een laptop vol software die je nooit gebruikt
 3. Zelf programma’s downloaden mag niet, alles zit helemaal dichtgetimmerd
 4. De kosten voor het onderhoud van alle werkplekken rijzen de pan uit
 5. Security is een heikel punt

De kans is bijzonder groot dat als jij minstens drie van deze vragen instemmend beantwoord je werkt via de ‘klassieke’ werkplek. Hoe keer je het tij? Met een veilige moderne werkplek die geschikt is voor AI op basis van Microsoft technologie! Lees hieronder snel verder.

Beantwoord je alle vragen met nee? Grote kans dat jij dan gebruik maakt van Microsoft 365! Jouw werkplek is geschikt voor kunstmatige intelligentie. Ontdek meer over Copilot, het handige AI-hulpje.

Waarom wil je een moderne werkplek?

Een moderne werkplek, lost al deze kleine en grote irritaties op. Een moderne werkplek kies je omdat:

 • Je snel relevante data wilt terugvinden
 • Je echt wilt samenwerken op verschillende plekken
 • Je op elk moment én op elk device bij je werkplek wilt kunnen
 • Je data veilig is opgeslagen
 • Je klaar wilt zijn voor AI
 • Je grip wilt op kosten

Microsoft 365

Microsoft 365 is een moderne werkplek oplossing waarmee je het beste uit Microsoft 365, Windows 11 en Enterprise Mobility + Security samenbrengt.

 • Microsoft 365 is hét online platform van Microsoft om veilig en effectief met elkaar samen te werken in de cloud. Microsoft 365 bestaat uit een aantal zeer bekende producten die met elkaar zijn geïntegreerd. Wat zijn de belangrijkste applicaties in Microsoft 365?
 • Windows 11 ken je vast wel als het besturingssysteem van Microsoft. Microsoft 11, wat kun je ermee?
 • Enterprise Mobility + Security (EMS) is een uitgebreide cloudoplossing van Microsoft waarmee je uitdagingen op het vlak van Bring Your Own Device (BYOD) kunt invullen, hierover lees je straks meer. Wil je meer weten over security? Lees dan mijn blog met 6 tips voor veilig werken in de cloud.
 • AI met Copilot Artificiële intelligentie komt ook naar je werkplek. Is jouw werkplek daar klaar voor? Met Microsoft Copilot gebruik je de technologie van ChatGPT in alle bekende werkplek applicaties; Word, PowerPoint, Excel, Outlook en Teams. Copilot, wat kun je ermee?

 

Wat is het verschil tussen een klassieke en moderne werkplek?

Weet je nog hoe we vroeger samenwerkten aan bestanden? Ik stuurde je een bestand via de email. Jij opende dat op jouw eigen computer. Oef, wat duurde het soms lang om een bestand te up- of downloaden. Dat gaat nu heel anders. We werken tegelijkertijd in een bestand, er is versiebeheer en we kunnen overleggen over de inhoud via de chat.

Wat zijn verschillen tussen een klassieke werkplek en een moderne werkplek? De moderne online werkplek is een digitale werkplek voor iedere medewerker die je vervolgens op ieder willekeurig apparaat kunt raadplegen. Gebruikers zullen vooral grote verschillen merken op gebied van samenwerken. Wellicht liggen de grootste verschillen op gebied van security, compliance en back-up. Het veiligheidsbeleid wordt ongeacht de locatie altijd toegepast. Denk daarbij aan:

 • Eisen op gebied van wet- en regelgeving
 • Bescherming van bedrijfsgegevens, ook op BYOD
 • Beveiliging tegen cybercrime
 • Voorkomen van datalekken
 • Meervoudige verificatiemogelijkheden
 • Mobile device management, denk aan remote lock en remote wipe

Tot slot is de moderne werkplek vaak efficiënter en goedkoper in beheer.

Stapsgewijs naar een cloud werkplek

Op basis van onze ervaring hebben we een roadmap ontwikkeld voor de moderne werkplek. Een plan van aanpak op weg naar de ideale cloud werkplek. Onze aanpak bestaat uit vijf stappen:

 1. Scan
 2. Planning
 3. Adoptie & training
 4. Implementatie
 5. Support

Eenmaal onderweg kijken we naar de prioritering voor jouw organisatie en de onderlinge samenhang van de Microsoft-producten. Door deze insteek is de routekaart niet vaststaand, maar een pad dat continu wordt verbeterd naarmate jouw organisatie verandert.

Vraag een scan voor jouw Moderne werkplek met AI

Is jouw bedrijf klaar voor de cloud? Wij helpen je graag verder op jouw route naar een moderne cloud werkplek in de vorm van advies, adoptie en implementatie. Op basis van de scan krijg je van ons:

 • Roadmap, visualisatie van de moderne werkplek
 • Plan met kostenindicatie aanschaf nieuwe licenties en apparatuur
 • Op maat gemaakt op basis van je bestaande situatie en mogelijkheden

Vraag nu een gratis scan aan bij Harold Veldhoen.

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen