Teamviewer
Teamviewer
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Security tips voor een veilige werkplek en veilig werken in de cloud

Hoe kun je security risico's op je werkplek verkleinen?

Vanzelfsprekend moet de veiligheid van jouw werkplek op elk moment goed geregeld zijn. Niemand zit te wachten op datalekken of ongewenste pottenkijkers. Met welke programma’s kun je security risico’s verkleinen, cyberaanvallen tegenhouden of zelfs onschadelijk maken?

Cornelis van Tuijl, onze manager IT, geeft je tips voor een veiligere werkplek.

Veilig inloggen met 2-weg verificatie

Wil jij het hackers extra moeilijk maken om toegang te krijgen tot je e-mailaccount of clouddienst?

Overweeg dan 2-factor authenticatie. Met 2-weg verificatie log je met twee stappen in. Bijvoorbeeld niet alleen met een wachtwoord, maar ook nog met een code die je op jouw mobiele telefoon te zien krijgt. Naast de toegangscode bestaat er bijvoorbeeld ook een fysieke beveiligingssleutel als een security key. Gebruik je al Office 365? Dan kan ik je een demo laten zien.

Vraag een demo aan     |     Ontdek Office 365

Veilig printen en scannen

Maak jij al optimaal gebruik van de beveiligingsfuncties van jouw printer of multifunctional?

Printers hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt – ooit waren het op zichzelf staande machines, nu zijn het multifunctionele netwerkprinters (MFP’s) met moderne besturingssystemen. IT-collega’s hebben er hun handen vol aan om de kerninfrastructuur zoals servers, databases en desktops te beschermen tegen malware en hackers. MFP’s vormen een zwakke plek in de cybersecurity van veel organisaties. Dit is een groot risico. Onze nieuwe printers hebben vaak al ingebouwde beveiligingsfuncties voor gegevensbescherming. Ook in verband met compliant zijn aan de AVG, het juist verwerken van persoonsgegevens, kan het noodzakelijk zijn de beveiliging op te schroeven. Onze printpartner, Kyocera, heeft er pas een white paper over geschreven, met praktische tips om beveiliging te vergroten.

Download de white paper

Veilig grote bestanden versturen en ontvangen met FileCap

Met FileCap als secure e-mail en file-transfer-oplossing verdwijnen grote en privacygevoelige bestanden niet onbeveiligd ergens in de cloud; iets dat bij veel gratis transfer tools, zoals Wetransfer bijvoorbeeld, wel het geval is. Elk bestand en encrypted e-mailbericht wordt versleuteld op jouw eigen server opgeslagen, binnen jouw eigen beveiligde netwerk. Door de 2-factor authenticatie via sms is deze transferoplossing zeer veilig. FileCap is GDPR en AVG compliant. Wil jij meer weten over de voordelen van FileCap? Dan kan ik je een demo laten zien.

Vraag een demo aan

Voorkom menselijke fouten, blijf alert met ZIVVER

Meer dan de helft van alle datalekken is het gevolg van menselijke fouten. Daarom geeft ZIVVER, vaak nog vóór je een bericht met privacy gevoelige informatie verstuurt, een melding om fouten te voorkomen.

Zoek je een gebruiksvriendelijke oplossing die datalekken in communicatie voorkomt, omdat jouw organisatie moet voldoen aan de AVG, ISO27001/2 of specifieke normen? Dan kan ik ZIVVER aanbevelen. Met ZIVVER heb je controle over informatiebeveiliging. Met ZIVVER e-mail je veilig en deel je bestanden veilig. Met 2-factor authenticatie controleer je de ontvanger. Met een sms of een afgesproken toegangscode opent hij een veilig bericht. Zo krijgt alleen de juiste ontvanger toegang. ZIVVER is beschikbaar op zowel desktop als mobiele apparaten. Voor makkelijk veilig werken op kantoor, thuis en onderweg. In een half uur kan ik je meer laten zien over deze security oplossing.

Vraag een demo aan

 

Verklein cyberrisico’s met Sophos InterceptX

Een reële dreiging is dat je per ongeluk een malafide bestand opent en daarmee ransomware – de populairste malware van het moment – installeert. Dit virus versleutelt de bestanden op je computer, vraagt om losgeld in Bitcoin en is zeer lastig te verwijderen. Met een back-up zijn je bestanden in ieder geval veilig.

Bij een besmetting door ransomware is het terugzetten van een back-up vaak de enige optie. Om deze besmettingen te voorkomen adviseer ik het gebruik van Sophos InterceptX. Sophos InterceptX biedt geavanceerde bescherming tegen alle vormen van ransomware. InterceptX monitort het systeem op ongebruikelijke activiteit en is in staat om alle bekende en onbekende encryption-based ransomware aanvallen een halt toe te roepen. Ik demonstreer je graag hoe dit werkt.

Vraag een demo aan