Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Security tips voor een veilige werkplek en veilig werken in de cloud

Hoe kun je security risico's op je werkplek verkleinen?

Vanzelfsprekend moet de veiligheid van jouw werkplek op elk moment goed geregeld zijn. Niemand zit te wachten op datalekken of ongewenste pottenkijkers. Met welke programma’s kun je security risico’s verkleinen, cyberaanvallen tegenhouden of zelfs onschadelijk maken?

Cornelis van Tuijl, onze manager IT, geeft je 7 security tips voor een veiligere werkplek.

1. Veilig inloggen met 2-weg verificatie

Wil jij het hackers extra moeilijk maken om toegang te krijgen tot je e-mailaccount of clouddienst?

Overweeg dan 2-factor authenticatie. Met 2-weg verificatie (Multi-Factor Authenticatie / MFA) log je met twee stappen in. Bijvoorbeeld niet alleen met een wachtwoord, maar ook nog met een code die je op jouw mobiele telefoon te zien krijgt. Naast de toegangscode bestaat er bijvoorbeeld ook een fysieke beveiligingssleutel als een security key. Gebruik je al Office 365? Dan kan ik je een demo laten zien.

Vraag een demo aan     |     Ontdek Office 365

2. Microsoft 365 backup

Microsoft biedt krachtige services, maar een uitgebreide backup van jouw Microsoft 365-gegevens hoort daar niet bij. Eén op de drie bedrijven heeft te maken met verlies van gegevens in Microsoft 365. Van eenvoudige gebruikersfouten tot aanzienlijke beveiligingsrisico’s. Veel klanten vertrouwen daarom op onze Office 365 backup. Hiermee zijn e-mails, agenda, contactpersonen, OneDrive, Teams en SharePoint sites dag en nacht beveiligd tegen hacks en ongewenste verwijdering. Probeer het backup pakket nu zelf 14 dagen gratis.

Start jouw gratis proef

3. Veilig printen en scannen

Maak jij al optimaal gebruik van de beveiligingsfuncties van jouw printer of multifunctional?

Printers hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt – ooit waren het op zichzelf staande machines, nu zijn het multifunctionele netwerkprinters (MFP’s) met moderne besturingssystemen. IT-collega’s hebben er hun handen vol aan om de kerninfrastructuur zoals servers, databases en desktops te beschermen tegen malware en hackers. MFP’s vormen een zwakke plek in de cybersecurity van veel organisaties. Dit is een groot risico. Onze nieuwe printers hebben vaak al ingebouwde beveiligingsfuncties voor gegevensbescherming. Ook in verband met compliant zijn aan de AVG, het juist verwerken van persoonsgegevens, kan het noodzakelijk zijn de beveiliging op te schroeven. Onze printpartner, Kyocera, heeft er pas een white paper over geschreven, met praktische security tips om beveiliging te vergroten.

Download de white paper

4. Wil je weten hoe jouw cyber veiligheid er voor staat?

Meten is weten. Laat je IT-omgeving periodiek testen op kwetsbaarheden. Het testen van je IT-omgeving en de medewerkers van jouw organisatie geeft je een helder beeld van de belangrijkste risico’s.

Je netwerk wordt automatisch gescand op bekende kwetsbaarheden welke live inzichtelijk zijn op ons security dashboard. Daarnaast meten we  het cyber bewustzijn van medewerkers met cyber tests en phishing campagnes en wordt zelfs gekeken of er wachtwoorden van jouw medewerkers bekend zijn op het (dark)web.

Wil je een Cyber Assessment laten uitvoeren? Ook dan dat kan, onze security specialisten verzorgen het graag!

Neem contact met ons op

5. Veilig grote bestanden versturen en ontvangen met FileCap

Met FileCap als secure e-mail en file-transfer-oplossing verdwijnen grote en privacygevoelige bestanden niet onbeveiligd ergens in de cloud; iets dat bij veel gratis transfer tools, zoals Wetransfer bijvoorbeeld, wel het geval is. Elk bestand en encrypted e-mailbericht wordt versleuteld op jouw eigen server opgeslagen, binnen jouw eigen beveiligde netwerk. Door de 2-factor authenticatie via sms is deze transferoplossing zeer veilig. FileCap is GDPR en AVG compliant. Wil jij meer weten over de voordelen van FileCap?

Vraag een demo aan

6. Verklein cyberrisico’s met Solarwinds EDR

Een reële dreiging is dat je per ongeluk een malafide bestand opent en daarmee ransomware – de populairste malware van het moment – installeert. Dit virus versleutelt de bestanden op je computer, vraagt om losgeld in Bitcoin en is zeer lastig te verwijderen. Met een back-up zijn je bestanden in ieder geval veilig.

Bij een besmetting door ransomware is het terugzetten van een back-up vaak de enige optie. Om deze besmettingen te voorkomen adviseer ik het gebruik van Solarwinds EDR. Solarwinds EDR biedt geavanceerde bescherming tegen alle vormen van ransomware. EDR (Endpoint Detection & Response) monitort het systeem op ongebruikelijke activiteit en is in staat om alle bekende en onbekende encryption-based ransomware aanvallen een halt toe te roepen. Wil je weten hoe dit werkt?

Vraag een demo aan

7. Internetbeveiliging: Extra Veilig Internet

Heeft jouw organisatie de benodigde maatregelen getroffen om gevoelige bedrijfsgegevens in vertrouwde handen te houden? Of wordt het tijd om extra veilig online te gaan werken?

Cybercrime kost ondernemers ieder jaar miljarden. Goede reden om je bedrijfs- en klantgegevens goed te beveiligen. Bovendien wil je natuurlijk veilig internetbankieren, mailen, downloaden of werken in de cloud. Met Extra Veilig Internet wordt het internetverkeer gefilterd ter voorkoming van ransomware aanvallen. Internetbeveiliging van ISO Groep werkt alleen samen met een connectiviteit verbinding van KPN die wij zelf leveren.

Probeer Extra Veilig Internet vrijblijvend, vraag ons naar de mogelijkheden.

Security advies nodig?

Wil je meer weten over onze security diensten of wil je persoonlijk advies?

Neem contact met ons op.