Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Ga goed voorbereid het nieuwe schooljaar in met deze 10 tips voor ICT en printers

De scholen gaan weer beginnen

Welkom terug op school. Je wilt natuurlijk het liefst dat alle printers, laptops en digiborden het gewoon doen voor het komende schooljaar, maar hoe pak je dat aan? Daarom zetten we tien ICT- en printer tips voor je op een rij zodat jij het nieuwe schooljaar zorgeloos kan starten. Check de lijst.

1. Aanmaken nieuwe groepen en verwijderen uitgestroomde leerlingen 

Begin met het aanmaken van een groep voor de uitstroom van leerlingen. Verplaats de oud-leerlingen van groep 8 naar deze groep en schakel het account uit. Werk zo terug naar groep 1 of tot zover er met persoonlijke accounts gewerkt wordt. Zo hoef je geen groepen te hernoemen, is alles direct juist ingesteld en heb je het hele bestand aan gebruikers doorgelicht.  

Tip: plan een moment in om de oud-leerlingen definitief te verwijderen van het systeem.

2. Controleer de internetverbinding 

Een goede internetverbinding is een voorwaarde voor modern onderwijs. Een oplossing die met je mee kan groeien, hoort daarbij. Soms voldoet je netwerk niet meer, bijvoorbeeld als je school (meer) digitale leermiddelen gaat gebruiken of digitaal gaat toetsen. Of misschien ga je dit schooljaar verhuizen, verbouwen of uitbreiden. Het is dan zaak om je netwerk(bekabeling), wifi en je internetverbinding, te controleren. Wij helpen je daar graag bij.  

Tip: wijzig je wifi wachtwoord, zodat oud-leerlingen geen toegang meer hebben tot het netwerk.

3. Leg een pak nieuw papier in de printer 

Vooral met deze temperaturen is het goed om het papier te vervangen wat heel de vakantie in de printer gelegen heeft. Als printers een paar weken stil hebben gestaan, gaat papier werken/bobbelen waardoor de printer het papier niet goed pakt. Lees hoe je de 5 meest voorkomende andere printerproblemen oplost. 

Tip: leg voordat je gaat printen een nieuw pak papier in de printer.  

4. Controleer al je apparaten en systemen 

Heb je het afgelopen schooljaar gebruik gemaakt van Chromebooks, laptops en/of tablets? Werken alle apparaten nog goed of zijn ze aan vervanging toe? Heb je voldoende devices beschikbaar voor de leerlingaantallen van het nieuwe schooljaar? Controleer ook de werking van de desktops, laptops, Chromebooks, printers, digiborden, touchscreens en telefoons op je school. 

We hebben nu een leuke actie: bij aanschaf van drie CTOUCH touchscreens krijg je een training cadeau (geldig t/m 31/10/2023). 

5. Zijn alle kabels juist aangesloten 

Zijn er kabels losgetrokken tijdens een grote schoonmaak of is apparatuur verhuisd? Controleer of alle kabels vastzitten en goed zijn aangesloten.  

Tip: maak foto’s van de huidige aansluitingen en label de netwerkkabels met het nummer van het aangesloten patchpunt. Dat is handig voor de volgende keer! 

6. Bewaak de veiligheid en privacy  

Na de vakantie krijgen wij vaak de vraag: “Wat was mijn wachtwoord ook alweer?”.

Na een reset kan er gekozen worden voor een eigen wachtwoord, maar wees er scherp op dat deze niet op een briefje bij de computer ligt. Wanneer je je wachtwoord nog weet is dit een mooi moment om hem weer eens te wijzigen. 

Controleer daarnaast of er wijzigingen zijn in functies. Kan iedereen nog bij de juiste gegevens? Zijn er nog collega’s of invalkrachten vertrokken, maar hebben deze nog wel een account? Schakel deze uit of verwijder ze van het systeem.

Tip: wijzig je wachtwoorden. 

7. Slim printen, kopiëren en scannen op school 

Printen kan tegenwoordig niet alleen op school, maar ook vanaf onderweg of thuis. Ook bestaande printers kunnen we veranderen naar cloudprinters en ze beheren. Wij delen graag onze kennis met je over de beste printers voor het onderwijs, beveiligd printen op school of hoe je kosten van kleurenkopieën op school in de hand houdt. 

Tip: regel je printmanagment met PaperCut.  

8. Werk aan jouw 21e eeuw skills 

Van een basistraining Micrososft 365 of Microsoft Teams tot een opfrismoment voor gevorderden. Of hulp bij het ontwikkelen van rapportages in Power Bi. Ook leerkrachten en ICT’ers blijven zich ontwikkelen en 21st century skills aanleren.  

Tip: plan alvast een studiedag in. 

9. Ruim je ICT-omgeving op 

Lees deze 7 tips voor een opgeruimde ICT-omgeving.

10. Kom je er zelf niet uit?  

Dan zit ons supportteam voor je klaar. Wij helpen je persoonlijk en snel, zodat jij door kunt met je les. 


 
Stel je vraag » 

Meld je print storing direct online »

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen