Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Boon Food Group – Dordrecht

ISO Groep printers brengen Boon Food Group veel gemak
Optimaliseren van printprocessen brengt Boon Food Group veel gemak

ISO Groep: ontzorgen op maat bij voedselgigant

Bij Boon Food Group in Dordrecht heeft een nieuwe ERP-applicatie een reeks ICT veranderingen in gang gezet. ISO Groep uit Haaften mocht daarbij van dienst zijn. Een te zwaar printerpark werd geoptimaliseerd, de authenticatie werd verbeterd, en de data security werd onder de loep genomen. Er was echter wel een flinke uitdaging: de werkzaamheden moesten plaatsvinden zonder dat de bedrijfsactiviteiten zouden worden stilgelegd.

Boon Food Group

Boon Food Group is een familiebedrijf met een geschiedenis van meer dan 130 jaar. Vanuit het hoofdkantoor en distributiecentrum in Dordrecht met 150 medewerkers levert Boon dagelijks levensmiddelen en verse producten aan supermarkten. Boon exploiteert ook twee supermarktketens: MCD Supermarkt en Boon’s Markt. Superunie is de overkoepelende inkooporganisatie. Dankzij de scherpe prijsafspraken die Superunie met leveranciers maakt, kan Boon deze producten voor een goede prijs in de winkel aanbieden aan de consument. Bovendien is Superunie leverancier van het huismerk G’woon, dat een breed assortiment dagelijkse producten biedt. ISO Groep is al jaren de vaste partner van Boon in kantoorautomatisering.

Aanleiding vernieuwen printerpak

Halverwege 2022 neemt Boon een nieuw ERP-systeem in gebruik voor al haar logistieke processen. Hierdoor neemt de papieren formulierenstroom aanzienlijk af, met wel 80% minder printopdrachten. Omdat het bestaande printerpark hierdoor inmiddels te zwaar wordt bevonden, rijst het plan om af te schalen en met kleinere kleurenmachines dichter bij de afdelingen de resterende printload efficiënter te verwerken. Daarbij wil men een snellere flexibelere manier van authenticeren in de plaats van pincodes, waarbij net als voor de omruil MyQ ervoor blijft zorgen dat de prints bij elke printer kunnen worden afgehaald. Ook de veiligheid van data is een grote wens: een uitgevoerde pen-test door een ethisch hacker toont namelijk aan dat op printgebied nog een kleine verbeteringsslag te maken valt.

Printoplossingen

Aan Kees Thoutenhoofd van ISO Groep wordt gevraagd om mee te denken over deze nieuwe uitdagingen, en hij komt met een serie oplossingen.
Allereerst worden de bestaande machines, waaronder een grote bulk zwart-wit, vervangen door meer handzamere kleurenmodellen dichtbij de afdelingen. Daarbij gaat Boon terug van 5 naar 2 verschillende modellen. De authenticatie wordt voortaan geregeld via de bestaande persoonlijke toegangs-tags voor het gebouw. En tenslotte wordt de data op de lokale harddisks voortaan encrypted opgeslagen, wat de veiligheid ten goede komt. De omruil van de machines is grondig voorbereid en wordt één voor één uitgevoerd. Binnen één werkdag zijn alle printers vervangen, waarbij de logistieke processen geen moment onderbroken hoeven worden. Inmiddels werkt Boon tot volle tevredenheid met 4x de KYOCERA Taskalfa 5054ci en 4 exemplaren van de KYOCERA M3645idn.

Resultaten

  • eenvoudiger beheer door slechts 2 modellen mfp’s
  • minder soorten toners nodig
  • beter afgestemd op afgenomen printload en op wensen van gebruikers
  • overal kleurenprinters op kleine afstand
  • authenticatie via toegangstags is sneller dan via pincode
  • een kostenbesparing van 15%
Efficiencyslag
ISO Groep printers brengen Boon Food Group veel gemak

Martin Kornet, Systeem/netwerkbeheerder, Boon Food Group:
“De servicebereidheid en de kwaliteit bij ISO Groep zijn enorm hoog. Ook in deze case zijn wij volledig ontzorgd en draait de hele configuratie vanaf de ingebruikname als een zonnetje. Niets dan lof dus!”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Kees Thoutenhoofd

Kees Thoutenhoofd