Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Service Apotheek Kerkdriel en Service Apotheek De Maasbloem – Kerkdriel en Hedel

Apotheker Nina Winters kies voor ISO Groep en Kyocera
Compleet printerpark vervangen door KYOCERA mfp’s

ISO Groep vindt recept voor betrouwbaarheid voor Service Apotheek Kerkdriel

Recepten, bijsluiters, kwitanties, notities… wanneer een apotheek in vol bedrijf is en de klanten in de rij staan, is de noodzaak van een betrouwbaar printerpark overduidelijk. En wanneer dit bij één van de twee vestigingen duidelijk meer hapert dan bij de andere, is het tijd voor actie. ISO Groep hielp Service Apotheek Kerkdriel aan een maatwerkoplossing voor het gehele printerpark, zodat zij op dezelfde basis kon functioneren als de apotheekvestiging De Maasbloem in Hedel.

Apotheek De Maasbloem in Hedel

In 2021 wordt apotheek De Maasbloem in Hedel geacquireerd door de drie apothekers achter Service Apotheek Kerkdriel. Hierdoor ontstaat een apothekerscombinatie van ruim 30 medewerkers, verdeeld over twee vestigingen. Dagelijks verzorgen zij de medicijnafgifte voor zo’n 17.000 inwoners in de regio.

De printers vervullen een belangrijke rol in het apothekersvak. Bijsluiters, receptenbriefjes en facturen worden continu afgedrukt en meegegeven aan klanten. Informatievoorziening is immers essentieel bij medicatie. Daarnaast vindt er veel scan- en mailverkeer plaats met de trombosedienst en met verzekeringsmaatschappijen. Uiteraard wordt ook voor de interne organisatie en administratie het nodige afgedrukt.

Meer service en meer proactiviteit in apotheek

Na de overname van het filiaal in Hedel komen de apothekers erachter dat het printerpark en de service daar aanmerkelijk beter zijn georganiseerd dan in het bestaande filiaal in Kerkdriel. De ervaringen in Kerkdriel zijn niet onverdeeld positief: zo zit men regelmatig zonder toner, en is men op zoek naar meer service en meer proactiviteit. Bovendien heeft het bestaande contract een looptijd van maar liefst 7 jaar. De KYOCERA machines op de vestiging in Hedel bevallen daarentegen uitstekend. Besloten wordt om de tussenpersoon van Hedel, ISO Groep, uit te nodigen voor een passend advies.

Uitgebreid advies printerpark

ISO Groep reageert adequaat op dit verzoek. Accountmanager Edwin Rutgers komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken. Het advies is om de bestaande contracten niet uit te dienen, maar af te kopen, en om de machines te vervangen door KYOCERA printers en mfp’s. Aan de balie wordt nu gewerkt met de Ecosys P3155dn als receptenprinters. Voor interne kantoordoeleinden worden twee stuks  Ecosys M3655 ingezet. Het contract heeft een looptijd met flexibele mutaties. Dit is handig in geval van substantieel meer of minder printen, mede door de invloed van het toegenomen papierloos werken.

Eén aanpreekpunt voor apotheker

De looptijd van de contracten is aanmerkelijk bekort, dat geeft meer flexibiliteit in de toekomst. Toners worden automatisch toegestuurd, de continuïteit is daarmee minder in gevaar. Verder hebben de beide vestigingen nu één aanspreekpunt, namelijk Edwin Rutgers van ISO Groep. Die zorgt voor de juiste ontzorging en betrouwbaarheid, zodat de apothekers meer tijd overhouden om te doen waar zij goed in zijn. En tenslotte is er met de verandering ook nog een kostenbesparing gerealiseerd.

Efficiencyslag printerpark

Nina Winters, eigenaar Service Apotheek Kerkdriel en Service Apotheek De Maasbloem, is tevreden met de overgang naar KYOCERA: “Dankzij het ontzorgen van beide vestigingen door ISO Groep, kunnen wij de tijd en energie die wij voorheen staken in ons printerpark nu besteden aan onze klanten. Een geruststellend en prettig gevoel.”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Edwin Rutgers