Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Contakt Groep – Utrecht

Contakt Consulting
IT expertise van ISO Groep realiseert complete ontzorging

Succesvolle implementatie van AFAS

ISO Groep is al jarenlang de IT partner van Contakt Consulting voor systeem- en netwerkbeheer en afdrukapparatuur.  ISO Groep implementeerde bij Contakt Consulting in Utrecht het ERP-pakket van AFAS. Een unieke oplossing, omdat het pakket op de lokale server is geïnstalleerd en honderd procent betrouwbaarheid vereist is. De kennis, kunde en ervaring van ISO Groep met installatie van AFAS op eigen omgevingen gaf bij Contakt Consulting de definitieve doorslag. Inmiddels draait het systeem naar wens en geven Ruud Wijnants en Elly Wiegman graag tekst en uitleg over de oplossing waar ze content mee zijn.

IT en ERP zonder omkijken

Ruud Wijnants is mede-eigenaar van Contakt Groep, het moederbedrijf van Contakt Consulting. Vanuit zijn functie werkt hij al jaren samen met ISO Groep. Eerst voornamelijk op het gebied van systeem- en netwerkbeheer en sinds vorig jaar ook met het beheer en de installatie van onze ERP toepassing AFAS. Wijnants: “Onze ex­pertise ligt in het ondersteunen van bedrijven om processen efficiënter aan te pakken. Hierbij adviseren wij onze klanten over strategische keuzes en helpen we hen bij de implementatie van bijvoorbeeld nieuwe ICT en logistieke oplossingen. Onze eigen IT en ERP moet dus zo zijn ingericht dat we er geen enkel omkijken naar hebben. Daar zorgt ISO Groep uitste­kend voor.”

AFAS flexibele totaaloplossing

Elly Wiegman is al sinds de oprichting van Contakt Consulting als accountant betrokken bij het bedrijf. Sinds 2009 ondersteunt ze het bedrijf ook op administratief niveau. Vanuit deze dubbelrol begeleidde zij de integratie van AFAS. Wiegman: “Wij zochten echt een totaaloplossing voor het bedrijf. In AFAS hebben we de mogelijkheid voor CRM, urenregistratie en facturatie. Dank­ zij deze complete en flexibele oplossing, gebruikt Contakt Consulting nu precies de onderdelen die voor hen waarde toe­ voegen.”

Van serverbeheer tot complete automatisering AFAS pakket

Wijnants blikt terug op de samenwerking. “Wij werken al ruim zeven jaar sa­ men met ISO Groep. Dat is ooit begon­nen met het beheer van onze server en de verschillende werkplekken. Inmiddels verzorgt ISO Groep onze complete automatisering. Toen we in 2012 zochten naar een nieuw pakket voor onze complete ad­ministratie hebben we daarom zeker hun advies gevraagd. Het enthousiasme over AFAS en hun ervaring met de installatie in de eigen omgeving waren voor ons doorslaggevend om uiteindelijk voor deze oplossing te kiezen.” Wiegman vult daar nog bij aan: “ISO Groep heeft voor ons achter de schermen al veel kinderziektes opgelost, waar we weinig tot niets van hebben gemerkt. Dat vind ik kenmerkend voor de samenwerking met Kees Thoutenhoofd en zijn team.”

Pragmatische IT leverancier

Wijnants en Wiegman waarderen beide de betrouwbaarheid en snelheid waarmee ISO Groep de gemaakte afspraken nakomt. Daarnaast vindt Wijnants het advies altijd heel pragmatisch: “We krijgen alleen dat­ gene wat voor ons bedrijf waarde toevoegt. ISO Groep werkt voor mij bijna onzichtbaar en dat vind ik zeer positief. Dit betekent namelijk dat mijn systeem altijd werkt en ik continu toegang heb tot de gegevens in onze AFAS ­omgeving. Dat is wat ik zoek in een professionele en betrokken leve­rancier.”

8,5 voor advies en realisatie AFAS

Op basis van de ervaring in de afgelopen jaren geven Wijnants en Wiegman het advies over en de realisatie van AFAS een ruime voldoende. Een 8,5 om precies te zijn. Verdiend door de vrijwel onzichtbare installatie, het feit dat het pakket altijd functioneert en voor de kostenefficiënte afweging die tijdens het project is gemaakt tussen alle mogelijkheden die AFAS biedt. Wiegman is zelfs zo enthousiast dat ze voor haar eigen bedrijf, Kristal Accountancy, ook actief samenwerkt met ISO Groep op het gebied van systeem- en netwerkbeheer en de implementatie en het beheer van AFAS.

Pragmatisch
Contakt Consulting

Ruud Wijnants en Elly Wiegma, Contakt Consulting
“ISO Groep implementeerde voor ons AFAS. Zij werken voor ons bijna onzichtbaar en dat vind ik zeer positief.”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen