Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Martens – Oosterhout

Brabantse betonreus kiest voor printers in operational lease in plaats van eigendom

Martens Beton heeft rotsvast vertrouwen in ISO Groep en KYOCERA

Jarenlang had de Brabantse betonproducent Martens een machinepark van meer dan 100 printers, copiers en multifunctionals in volledige eigendom, omdat de overtuiging was, dat dat de meest goedkope manier van printen moest zijn. Maar na een switch van merk en een grondige analyse van adviseur ISO Groep is men op die stellingname teruggekomen. Sinds begin 2018 is het complete printerpark vervangen door machines in full operational lease. En dat leverde niet alleen een kostenvoordeel op van ruim 5%, het bedrijf is vanaf dat moment ook nog eens volledig ontzorgd.

Koninklijke Martens & Zoon

De Koninklijke H.H. Martens & Zoon b.v. bestaat uit zeven zelfstandige werkmaatschappijen in Nederland en België. Samen produceren en leveren zij een breed scala aan producten en diensten, om zowel de bouw, de infrabedrijven als de doe-het-zelfmarkt te bedienen. Vanuit deze werkmaatschappijen worden onder andere betonnen rioleringselementen, straatstenen en prefab bouwelementen geproduceerd, maar ook kunststof elementen voor rioleringen, leidingen en hemelwaterafvoer.

Printers en multifunctionals in eigen beheer

Sinds jaar en dag heerste binnen Martens het aloude adagium dat koop beter was dan huur. Dat principe werd ook toegepast op de inzet van printers en multifunctionals: de machines werden allemaal in eigen beheer aangekocht, en werden vervolgens onderhouden door de serviceorganisatie van de leverende partij. Dat gaat jarenlang naar tevredenheid, alhoewel er altijd wel een spanningsveld is rondom het moment van vervangen van oudere machines: daar waar de gebruiker vindt dat deze nog wel een paar jaar voort kan, wil de serviceleverancier graag sneller vervangen om verder kostbaar onderhoud te voorkomen.

Resultaten overstap operational lease

Vanaf het moment van de operational lease heeft Martens geen omkijken meer naar het beheer van de machines. ISO Groep verzorgt het complete onderhoud, het uitlezen van tellerstanden en de automatische levering van nieuwe toner. Alle mfp’s hebben dezelfde contractuele einddatum, en dat betekent zekerheid voor de komende 6 jaar. Bovendien is het contract flexibel: er zijn tussentijds machines toe te voegen met dezelfde einddatum. Het machinepark is een stuk jonger geworden, waardoor er (nog) minder storingen optreden. Ook IT-technisch is het beheer erg vereenvoudigd: zoals gebruikelijk geldt voor KYOCERA dat alle machines op dezelfde printerdriver werken. En tenslotte is het behaalde financiële voordeel ook de moeite waard: zo’n 5%.

Tevreden

Martens
“We zijn erg content met de gekozen constructie van operational lease. In combinatie met de bewezen betrouwbaarheid van KYOCERA en de persoonlijke aandacht van ISO Groep worden we op deze manier totaal ontzorgd.”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Kees Thoutenhoofd

Kees Thoutenhoofd