Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Van Dorp Hout – Zoetermeer

Henk-Arie Schra Van Dorp Hout Zoetermeer blij met telefonie ISO Groep
'ISO Groep brengt onze automatisering naar het volgende level'

Van Dorp Hout uit Zoetermeer over kantoordigitalisering

Vandaag lunchen we bij van Van Dorp Hout. De houthandel voor tuinhout heeft zowel IT, telefonie als printers van ISO Groep. We zitten in een oude koeienstal die net verbouwd is tot stijlvolle bedrijfskantine. Vandaag eet het team voor het eerst in deze ruimte. Aan de gezellig gedekte tafel praten we met eigenaar Henk-Arie Schra over de rol van kantoordigitalisering binnen zijn bedrijf.

Telefonische verkoop van hout

‘Telefonische verkoop is enorm belangrijk voor ons. Wij zijn de regionale houthandel voor tuinhout en leveren zowel aan particulieren als hoveniers. Als onze klanten in de tuin bezig zijn en hout te kort komen, bellen ze. Dan moeten we direct de order kunnen noteren en uitleveren. Als de telefoon bij ons niet over kan gaan, dan hebben we geen bedrijf.’

Overstappen van DSL naar glasvezel

Van Dorp Hout zit net buiten Zoetermeer aan de Voorweg. Op het terrein is een kantoor, winkel, showtuinen en een groot terrein voor houtopslag. De DSL verbindingen in het buitengebied zijn krakkemikkig. Henk-Arie: ‘We liggen er nu geregeld uit en zitten tegen zandlopertjes aan te kijken bij het binnenhalen of versturen van grote tekeningen van tuinprojecten. Ik kijk uit naar onze nieuwe glasvezelverbinding die in plaats komt van de DSL verbinding.’

Business case telefonie en IT infrastructuur

‘ISO Groep heeft een business case gemaakt van onze telefonie en telecom infrastructuur; naast onze vaste lijn hebben we mobiele telefoons van de zaak en vast-mobiel gekoppelde toestellen. Ook de toegangspoort en het alarm hebben een verbinding nodig. Door zaken slim te combineren vallen de meerkosten voor glasvezel mee. Onze server en printers hangen in het netwerk. We hebben een grote up- en download behoefte en een enorm mailarchief. Het is fascinerend wat we tegenwoordig allemaal bewaren. Onze nieuwe glasvezelverbinding moet snelheid, betrouwbaarheid en een goede back-up opleveren. ’

Winst vanuit automatiseringsproces

Van pakbonnen tot facturen er gaat steeds meer digitaal, maar er valt ook nog winst te behalen. Hoe ziet het proces eruit bij Van Dorp Hout en wat kan beter?

  • Verkoop: bestellingen via de website komen direct in het systeem. Van Dorp Hout gebruikt Proteus een ERP pakket voor de houthandel. Omdat de ERP software lokaal machines aanstuurt, moet deze software op een snelle server draaien.
  • Productie: de werkplaats productie wordt digitaal aangestuurd. De afkortzaag ‘praat’ direct met de tekening.
  • Order picken: aan de hand van een geprinte werkbon met sticker verzamelt men de order. De sticker plakken ze op het pakket. In de toekomst zou dit ook via een iPad/tablet met scanfunctie kunnen gaan.
  • Levering: bij aflevering controleert de klant via de sticker of de order juist is. Bij het afleveren van tuinhuis bouwpakketten levert men een werkbeschrijving mee. Die printen, vouwen, nieten ze op een door ISO Groep geleverde machine.
  • Facturatie: gaat deels digitaal.

Henk-Arie: ‘Als onze processen geoptimaliseerd zijn, kunnen we verder groeien. ISO Groep brengt onze automatisering naar het volgende level.’

Wat wil Van Dorp Hout?

  • Altijd telefonisch bereikbaar zijn
  • Snel, grote bestanden en tekeningen uploaden en downloaden
  • Goede back-up voor het geval er iets mis gaat
  • Snel werkbonnen printen en orders picken
  • Zelf documenten in kleur printen, vouwen en nieten

Welke digitale oplossingen levert ISO Groep?

Optimalisatie
Henk-Arie Schra Van Dorp Hout Zoetermeer blij met telefonie ISO Groep

‘Als onze processen geoptimaliseerd zijn, kunnen we verder groeien. ISO Groep brengt onze automatisering naar het volgende level’, aldus Henk-Arie Schra eigenaar Van Dorp Hout in Zoetermeer.

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen