Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Nieuw printerpark Lantor – Veenendaal

Wat is belangrijk bij inrichten nieuw printerpark?

Lantor en ISO Groep slaan nieuwe weg in, maar blijven trouw aan KYOCERA

Jarenlang werkt het Veenendaalse Lantor tot volle tevredenheid met printers en multifunctionals (mfp’s) van KYOCERA. Maar bij het verstrijken van de leasetermijn wordt kritisch onderzocht wie de opvolgers van deze machines mag verzorgen. Een uitgebreide pitch leidt tot een voor de hand liggende keuze, met toch een nieuwe twist: de nieuwe machines zijn wederom KYOCERA’s, maar de partner die de implementatie en het beheer van het nieuwe printerpark mag verzorgen is wel nieuw: ISO Groep, ook uit Veenendaal.

Printen bij Lantor kabel- en composietbedrijf

Lantor produceert halffabricaten voor met name de kabel- en composietindustrie. In de eigen fabriek worden onder anderen vezels en vliezen geproduceerd en waterafstotende en geleidende eigenschappen daaraan toegevoegd, voor onder andere de productie van plezierjachten. Bij het bedrijf werken ruim 130 mensen, waarvan het grootste deel direct betrokken is bij de productie. Er worden vooral werkbonnen, vervoersdocumenten, paklijsten en facturen geprint.

Aflopend leasecontract printerpark

Aanleiding Begin 2020 loopt het leasecontract van het aanwezige KYOCERA-printerpark af. De afdelingen IT en Inkoop besluiten samen onderzoek te doen naar de wijze waarop de machines worden vervangen en stellen een programma van wensen en eisen op. Na een shortlist van partijen die de eerste selectie hebben doorstaan worden de offertes nauwkeurig met elkaar vergeleken via een uitgebreide beslismatrix. De combinatie ISO Groep/KYOCERA heeft de meest aansprekende ideeën over de wijze van vervanging, de beste contractvoorwaarden, en scoort ook beter op gebruiksgemak, printsnelheid en duurzaamheid.

Follow me software installatie printerpark

Het bestaande printerpark wordt vervangen door meer machines op meer plaatsen in het bedrijf. Waar de standaardprinters veelal zwart-wit waren, zijn hun opvolgers bijna allemaal kleurenmultifunctionals. Voor de grote volumes wordt gekozen voor 10 stuks TaskAlfa 356ci, en voor de kleinere machines zijn de Ecosys P7240 en P3155 geselecteerd.

De machines worden voorzien van PaperCut, de servergebaseerde printmanagementsoftware die zorgt voor bescherming van vertrouwelijke gegevens, en die het mogelijk maakt dat afdrukken op elke machine in het bedrijf kunnen worden opgehaald via de follow-me functie. De identificatie bij het apparaat gebeurde voorheen met een pincode, in de nieuwe situatie is dat met een druppel.

Resultaten vernieuwd printerpak

  • kwalitatief betere machines op meer plekken in het bedrijf
  • totale maandkosten zijn gelijk gebleven
  • follow me printen en prints ophalen kan op alle mfp’s
  • identificatie via druppel is een stuk eenvoudiger geworden
  • full service printcontract, volledige ontzorging
  • automatisch uitlezen van tellerstanden
  • automatische toezending van toners
  • ISO Groep zit geografisch dichtbij
  • medewerkers blijven werken met hun vertrouwde merk KYOCERA

 

 

Printerpark
Michiel Koopmans Lantor IT blij met nieuw printerpark

Michiel Koopmans, ICT Officer Lantor

“Als IT-er richt ik me graag op de kerntaken van mijn werk, en daar heb ik het druk genoeg mee. De printers en multifunctionals laat ik graag over aan de professionals, hier word ik het liefst zoveel mogelijk ontzorgd. ISO Groep en KYOCERA voeren dat concept fantastisch uit.”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Marco Mulder