Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

FortaGroep GGZ – landelijke zorginstelling

FortaGroep klantcase GGZ vernieuwd printerpark
Kosten besparen op printen geeft doorslag

GGZ-aanbieder vernieuwt na 10 jaar KYOCERA printerpark via ISO Groep

Je kunt gerust stellen dat men bij de FortaGroep behoorlijk merkentrouw is: de printers en multifunctionals van KYOCERA zijn gemiddeld ruim 10 jaar oud, als ze bij een bijzonder hoge tellerstand en ondanks hun indrukwekkende staat van dienst eindelijk worden vervangen door nieuwe. Wanneer ISO Groep adviseert om opnieuw voor KYOCERA machines te kiezen, en daarbij een flinke kostenbesparing te realiseren, dan is de keuze snel gemaakt.

Informatie op papier voor patiënten

In Zuid-Holland is de FortaGroep al jaren een begrip op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. De 16 vestigingen bieden een ruim aanbod aan specialistische zorgprogramma’s, met onder andere behandelingen tegen angst, depressie, PTSS, en andere psychische klachten bij volwassenen en kinderen. Recentelijk zijn twee kleinere GGZ-organisaties overgenomen: de Pi-groep met zes vestigingen in Friesland, Groningen, Flevoland en Drenthe, gespecialiseerd in jeugd GGZ, en Psytrec, met drie vestigingen die zich richten op de behandeling van PTSS. Zo’n 750 werknemers zetten zich dagelijks in voor de duizenden cliënten, waarbij de printactiviteit voor het grootste gedeelte bestaat uit behandelplannen en patiënteninformatie die bij een consult worden uitgeprint en meegegeven.

Oude printers vervangen

Wanneer de bestaande machines van KYOCERA ruim 10 jaar oud zijn en meer dan 300.000 prints op de teller hebben staan, wordt de vaste adviseur benaderd voor een advies om het printerpark te vervangen. Aangezien dit advies niet tot tevredenheid stemt, schakelt de FortaGroep GGZ ISO Groep in voor een second opinion. Deze komt met een transparante offerte die dermate aantrekkelijk is, dat besloten wordt alleen verder te praten met ISO Groep en met hen een gedetailleerd plan te maken voor de vervanging van alle machines op alle filialen.

Inventarisatie multifunctionele printers (mfp's)

Accountmanager Tim Oosterwijk van ISO Groep gaat om de tafel met Pascal Geuze, Hoofd IT van de FortaGroep, en samen inventariseren ze de behoefte aan multifunctionele printer-capaciteit per vestiging. Bij grote vestigingen wordt een stevige KYOCERA TASKAlfa 2553ci ingepland en bij de kleine vestigingen volstaat een handzame ECOSYS M6230. In totaal gaat het om 15 machines, en door de fusie met de Pi-groep en Psytrec komen daar binnenkort nog eens 20 machines bij. Ook hier worden de oude machines van diverse andere merken allemaal vervangen door KYOCERA’s. In dit hele proces wordt de FortaGroep volledig ontzorgd door ISO Groep.

Resultaten met nieuwe printers

Welke resultaten bereikte FortaGroep met de komst van de nieuwe printers?

  • Snel vervangingsproces
  • Snellere machines, zowel in opstarttijd, duur van de eerste print en aantal prints per minuut
  • Machines zijn storingsvrij
  • Eén uniforme driver voor alle verschillende modellen
  • Lagere prijs per afdruk door de gestaffelde kleurenprinttarieven door het Pro Rato Colour System in de machines
  • Lage onderhoudstarieven van ISO Groep
  • Slimmer werken door scannen naar functie cloud direct (Google Drive, Dropbox en Onedrive)
  • Totale kostenbesparing van 50%
Betrouwbaar

Pascal Geuze, Hoofd IT FortaGroep

“Ik ben behoorlijk veeleisend als het gaat om de producten en diensten waarmee ik werk. KYOCERA MFP’s hebben zich bewezen als oerbetrouwbaar en staan bij mij op nummer één. En met de volledige ontzorging door ISO Groep heb ik er geen omkijken meer naar. Een geruststellende gedachte!”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Tim Oosterwijk