Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Haal meer uit je scanner: printen en scannen naar applicaties

Documenten goed opslaan en terugvinden

Graag geef ik je tips hoe je meer uit je scanner haalt. Tip 1: werk met applicaties.

Zoeken, vinden en beheren van documenten is voor veel mensen nog vaak een uitdaging. Scan je jouw fysieke dossiers altijd eerst naar jouw e-mail adres of map? Dan weet je ook dat het goed opslaan van documenten een tijdrovend klusje kan zijn: eerst het document in je email opzoeken, daarna de bijlage uit je mail halen, de bestandsnaam veranderen, een map aanmaken op het netwerk en vervolgens het bestand in de map zetten. Best veel handelingen die je ook met één druk op de knop kunt automatiseren.

Werk met applicaties

Apps zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Onze mobile devices, zoals smartphones en tablets, staan er vol mee. Iedere app heeft zijn eigen toepassing en doeleinde. Dit geldt ook voor printer apps waarmee je vanaf jouw multifunctional taken sneller en eenvoudiger kunt uitvoeren.

scannen naar applicaties

Deze apps maken een verbinding tussen jouw multifunctional en een cloud toepassing. Via deze verbinding kun je documenten scannen en documenten ophalen om te printen naar en vanuit: Box, Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Notes of Microsoft 365 Sharepoint.

Met onze scanoplossingen scan je papieren documenten direct naar het juiste dossier in jouw gewenste app. PDF, JPEG en TIFF bestandsformaten worden ondersteund voor afdrukken en scannen. Door de directe communicatie met deze applicatie sla je documenten snel en eenvoudig op in het juiste dossier en de OCR (optische tekenherkenning) functionaliteit zorgt er voor dat ze altijd vindbaar en doorzoekbaar zijn.

Wil jij scannen naar deze applicaties? We geven je graag een demonstratie van de mogelijkheden.

Klantcase: FortaGroep werkt met cloud direct opslag

FortaGroep, een landelijke GGD-instelling, vernieuwde pas het complete printerpark met KYOCERA printers. De zorginstelling heeft ook goed nagedacht hoe ze slimmer kan werken. ISO Groep installeerde – binnen een dag op afstand – op alle printers in het netwerk een cloud direct functie. Gebruikers kunnen hiermee nu:

  • Scannen naar de cloud: upload gescande documenten rechtstreeks naar jouw Google Drive ™, Dropbox en OneDrive Cloud-account
  • Afdrukken vanuit de cloud: krijg rechtstreeks toegang tot jouw documenten via het paneel van je MFP
  • Geen pc vereist: eenvoudige installatie op afstand door ISO Groep en gebruik zonder dat een aparte server nodig is
  • Snel zoeken in documenten: toon alle documenten, of gebruik de zoekfunctie rechtstreeks vanaf de gebruikerspaneel van de printer

Scannen naar business toepassingen

Printen en scannen naar applicaties is handig voor tal van bedrijven en organisaties:

  • Printen en scannen voor de zorg, patiëntgegevens direct opslaan en beschikbaar in het EPD
  • Printen en scannen voor advocatuur en notariaat, zodat je altijd al jouw stukken direct kan raadplegen
  • Printen en scannen voor accountants, deurwaarders en creditmanagers, zodat alle dossiers direct gevuld zijn met de juiste documenten
  • Printen en scannen naar Document Management Systemen: Alle informatie op één plek. beschikbaar wanneer en waar jij wilt.
  • Printen en scannen naar voor uitzendbureaus: informatie van kandidaten en opdrachtgevers kun je direct opslaan in backoffice software
  • Printen en scannen naar voor HRM: alle personeelsgegevens digitaal en veilig opgeslagen

Klantcase: certificaten matchen met kwaliteitssysteem

Pas hebben we bij Paul Meijering Metalen, experts in RVS maatwerk, ook een slimme toepassing voor documentmanagement geïnstalleerd. Binnen het bedrijf werken ze volgens het EN-ISO 9001:2008 en ISO 9001:2015 gecertificeerde kwaliteitssysteem. Alle RVS materialen kunnen worden geleverd met een materiaalcertificaat, die vóór aflevering naar het emailadres van de klant gestuurd wordt. De metalen worden tegenwoordig via de nieuwe Kyocera printers automatisch gematched met bijbehorende certificaten. Een belangrijke efficiëntieslag voor het totale werkproces.

Documentmanagement

Wil jij complexe werkprocessen vereenvoudigen en je productiviteit verhogen? Denk dan eens aan het digitaliseren van je documenten met behulp van documentmanagement. ISO Groep biedt documentmanagement oplossingen voor kleine en grote organisaties die het beheren, vinden en volgen van informatie makkelijker maken én kosten besparen!

Wat is OCR of optische tekenherkenning?

Tot slot heb ik net OCR gebruikt, dat is een mooie techniek die staat voor optische tekenherkenning of optische tekenlezer. OCR technologie wordt gebruikt om tekst in afbeeldingsbestanden te ‘lezen’. OCR converteert allerlei afbeeldingen. Denk aan getypte of afgedrukte tekst uit jouw bestanden, gescande documenten, foto’s van een document, foto’s en tekst in afbeeldingen, in tekst die machines kunnen verwerken en doorzoeken.

Lees meer scan tips..

Lees verder: scan en herken facturen en bonnen

Wil jij gebruik maken van scannen naar deze applicaties? Wij geven je graag een demonstratie van de mogelijkheden. De installatie vindt meestal plaats op afstand, dus je kunt snel aan de slag. 

Neem contact met ons op of bel naar 0418 – 655050.

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Marco Mulder