Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Bart neemt afscheid van basisscholen en ISO Groep

Bart van de Kamp met pensioen

Bart van de Kamp (68) is een bekend gezicht voor alle basisscholen op de Veluwe. Hij werkte eerst 30 jaar als autoverkoper en de afgelopen 13 jaar bij ISO Groep als verkoper van printers. Voornamelijk in het primair onderwijs en het mkb. Collega’s vergelijken hem gekscherend met een diesel. Hij is de man van de lange adem en dat is een succesvolle eigenschap in sales. Vanwege zijn pensionering hebben we een online afscheidsgesprek via Teams met hem.

Auto's en printers

Zowel auto’s als printers draaien op techniek. Dat spreekt Bart aan: “Of je nu auto’s of printers verkoopt; er zit altijd een stuk techniek onder de motorkap. Dat vind ik leuk. Ik hou ervan om mensen te adviseren over techniek, maar geniet ook van het commerciële aspect. Omdat ik mijn carrière begon als automonteur, weet ik ook wat het is om vieze handen te krijgen. Nu uit zich dat voornamelijk thuis. Ik ben een echte doe-het-zelver en pak alle klussen, in en om het huis, zelf aan.”

Twee nieuwe heupen

Op een ladder zie je Bart echter voorlopig niet klimmen. Hij loopt momenteel met een stok en moet elke dag is 1,5 à 2 kilometer wandelen. Hij zit in een pittig revalidatietraject, nadat hij dit jaar twee nieuwe heupen kreeg. “Mijn hele heupgewricht is vervangen. Aan beide kanten. Dus zowel de kop als de kom. De orthopeed heeft een nieuw gewricht geplaatst via de voorzijde van mijn been, waardoor er zo min mogelijk letsel aan de spieren ontstaat. Het is echt een prachtig stukje techniek, wat nu in mij zit en waardoor ik nu zelfs rechterop loop dan voorheen. Google maar eens op AMIS, dan zie je wat een vernuftige ingreep dit is”, vertelt hij opgetogen.

Maatwerk voor scholen

Al die jaren bij ISO Groep liep hij spontaan duizenden scholen binnen. Gewapend met zijn visitekaartjes, een broodtrommel en een liter melk ging hij op pad. “Je komt als geroepen”, hoorde ik eens van een schooldirecteur die met zijn handen in het haar zat. “Na een half uur liep ik naar buiten met de order op zak. Hoe dat kwam? Je krijgt van mij geen folder met 80 opties. Ik verplaats mij in de klant en luister naar de wensen. Daarna bied ik gerichte oplossingen aan en kiezen we samen de beste. Je moet het niet moeilijker maken dan het is, is onze visie. Zo zijn er veel scholen klant geworden en gebleven. Ik laat alle onderwijsklanten gerust achter in de vertrouwde handen van een stel goed ingewerkte collega’s.”

Warme band met klanten

God, de kerk en het kerkelijke leven hebben altijd een centrale plaats gehad in het leven van Bart en dat werkt door in zijn klantrelaties. “Of je nu wel of niet dezelfde kerkelijke achtergrond hebt, je deelt hetzelfde warme gevoel en dat schept een band. Ik heb een klant die mij standaard begroet met: ‘Hallo Bart, hoe gaat het in de kerk?’, dan drinken we een kop koffie en praten we elkaar bij over geloof- en kerkzaken. Pas daarna komt het zakelijke gesprek op gang over printers, scanners of nieuwe IT-oplossingen voor 21e eeuwse vaardigheden voor schoolkinderen. Dat zijn mooie herinneringen om op terug te zien.”

Dienende diaken

In november werd hij 68 jaar. Richting zijn pensioen heeft hij bewust afgebouwd. De laatste 2 jaar werkte hij nog maar 2 dagen in de week en namen de collega’s steeds meer relaties van hem over. “Na mijn pensionering ga ik mij zeker niet vervelen”, merkt hij op. Samen met zijn vrouw Trudy wil hij blijven genieten van tochtjes over de Veluwe op de elektrische fiets en van zijn kleinkinderen. Ook blijft het diaconale werk trekken. “Ik zie dat er momenteel veel eenzaamheid is. Bij ouderen, maar ook bij jongeren. Dat trek ik mij aan.
Ik ben altijd betrokken geweest bij het diaconaat van onze kerk in Veenendaal. Ik ben nu buddy-collega van een beginnend diaken en betrokken bij het organiseren van praktische hulp, zoals boodschappen bonnen regelen, of mensen naar SchuldHulpMaatje doorverwijzen. Dat blijf ik gewoon doen.”

Sfeer bij ISO Groep

Bart werkte met veel plezier bij ISO Groep. “Het bijzondere is dat het al die jaren voor mij ook echt voelde als ‘mijn bedrijf’. De rust, de sfeer en de contacten, alles klopte. Typisch voor ISO Groep vind ik het ‘wij-gevoel’ dat er heerst. Zowel binnen het salesteam, als met de monteurs die installaties en service verzorgen. Ook al was het druk, als er iemand een luisterend oor nodig had, konden we van mens tot mens met elkaar praten. Al het werk ging dan opzij en er was echte aandacht voor elkaar. Dat zal ik gaan missen. Graag wil ik vanaf deze plek al mijn relaties en collega’s hartelijk bedanken. Hopelijk kunnen we binnenkort ook nog in het echt afscheid nemen”, zegt hij terwijl hij – en zijn vrouw Trudy op de achtergrond – in de camera zwaaien.

 

 

Marco Mulder, Tim Oosterwijk en Michael Bosman hebben klanten van Bart overgenomen. 

Ontdek meer: Welke oplossingen biedt ISO Groep voor scholen?