Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Geslaagde CU ondernemersavond over innovatie en mkb met Mona Keijzer

ISO Groep gastheer

ISO Groep was afgelopen maandagavond gastheer voor het CU ondernemersplatform. Mona Keijzer staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat was de speciale gast. Het thema van de avond was innovatie, mkb en sociale ondernemingen.

Gerben Huisman, directeur partijbureau a.i., en Kees Thoutenhoofd heetten de gasten hartelijk welkom in Haaften. Kees liet de gasten kennismaken met ISO Groep en de wereld van kantoordigitalisering.

Digitalisering, hoe dan?

Mona Keijzer vertelde op een onderhoudende wijze over haar innovatie aanpak en ontwikkelingen rondom het midden- en kleinbedrijf (mkb)en opkomende sociale ondernemingen.

In het regeerakkoord is opgenomen dat het mkb van belang is. Zij werkt nu aan de uitvoering van een mkb actieplan. Ze gaf enkele sprekende voorbeelden uit haar mkb agenda, zoals Qredits voor het aantrekken van financiering, het franchisenemer & -gever vraagstuk en een onderzoek naar digitalisering. Ze stelde dat digitalisering fundamenteel is voor wie in business wil blijven. Maar dat veel ondernemers zitten met de vraag: ‘Hoe dan?’.

Ook uitte ze haar zorgen over de ethische kant die komt kijken met vergaande digitalisering. Zoals afhankelijkheid en het prijskaartje van bijvoorbeeld Google, Amazon en John Deere. Ze tipte de ondernemers om eens te kijken naar de serie Black Mirror. Tot slot nam ze ruim de tijd voor het beantwoorden van vragen vanuit de zaal.

Reflectie van parlementsleden

Eppo Bruins, parlementslid voor de ChristenUnie in de Tweede Kamer, was zoals gebruikelijk, ook aanwezig. Hij praatte de gasten bij over het onderwerp sociaal ondernemen en het belang van (h)erkenning voor deze manier van zaken doen. Hij benadrukte dat de inbreng van het ondernemersplatform zeer gewenst en gewaardeerd is bij vraagstukken rondom arbeidsgehandicapten en ZZP’ers.

Peter Esther, Eerste Kamerlid, moedigde de aanwezigen aan om geld te gaan verdienen aan de energietransitie. Ook hield hij een warm pleidooi voor het Rijnlandse zakenmodel, dat staat voor lange termijn vestingen, menselijk kapitaal en bestendigheid.

Ontmoeting

Na afloop van het programma was er gelegenheid voor ontmoeting en genoten de gasten van een goed verzorgd walking diner. Kortom, het was een zeer geslaagde avond.

Heb je naar aanleiding van deze avond vragen? Wil meer weten over onze innovatieve oplossingen voor kantoordigitalisering in jouw bedrijf? Kees Thoutenhoofd of Jaap van der Zouwen helpen je graag.