Teamviewer
Teamviewer
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Gratis Onlineklas portal voor scholen

Maar één keer inloggen via het portal

Door heel Nederland organiseren scholen in rap tempo onderwijs op afstand. Wij merken dat het best lastig is dat je op verschillende plekken aan het werk bent. Onlineklas – in samenwerking met Basispoort – helpt basisscholen aan een gratis ontsluiting van alle educatieve software van basisscholen voor thuisgebruik, zoals Malmberg, Zwijsen, Noordhoff en Thiememeulenhoff. Ook de werkbladen van Heutink voor thuis kan je gratis gebruiken.

Onlineklas is eenvoudig in gebruik, zeer geschikt voor jonge kinderen, heeft een heldere navigatiestructuur en biedt je als leerkracht de mogelijkheid om je leeromgeving in te richten zoals jij dat wilt. Onlineklas kost bovendien maar een fractie van wat traditionele netwerkleveranciers in rekening brengen.

Zolang de maatregelen rondom het coronavirus van kracht zijn, kunnen alle basisscholen gratis gebruik maken van de Onlineklas portal

Bekijk voor meer informatie de brochure.

Nog geen Onlineklas portal gebruiker?

Ben je op zoek naar een portal zodat leerlingen thuis ook aan de slag kunnen? In 5 stappen kun je direct met de portal aan de slag.

 

Functionaliteiten Onlineklas portal

• Single Sign On platform, inclusief kleuterlogin met afbeeldingen
• Koppeling met Entree (Kennisnet)
• Basispoort leerlingen/leerkracht koppeling
• Avatarbuilder
• Beveiligde verbinding op basis van het privacy convenant
• Basispoort softwarekoppeling
• Zelf tegels toevoegen op groepsniveau
• Readspeaker ondersteuning/voorleesfunctie
• Geïntegreerde, veilige kinderzoekmachine van WizeNoze
• Lesgenerator / App builder

Integratie met Office 365 & Google

Binnen Onlineklas deel je ook heel eenvoudig jouw bestanden. Leerlingen kunnen zo hun werkstukken maken en leerkrachten kunnen hun lesideeën uitwisselen. De ideale manier om volledig in de cloud te werken.

Veiligheid en privacy

Natuurlijk staat de veiligheid en privacy van jullie gegevens voorop. Hiervoor zijn strenge regels opgesteld in een overkoepelend privacyconvenant. Zowel ISO Groep als Onlineklas hebben dit convenant ondertekend, zodat je zeker weet dat wij altijd ons best doen om jouw gegevens te beschermen.

Voordat Onlineklas gebruikt kan worden moeten IP-adressen worden toegevoegd. Zo is het alleen mogelijk om Onlineklas vanaf vooraf ingevoerde locaties te benaderen. We staan er niet altijd bij stil, maar als je erover nadenkt is veiligheid gewoon prioriteit nummer één.

Zelf links toevoegen

Je kunt in Onlineklas op elke gewenste plek eigen tegeltjes toevoegen. Deze tegeltjes bevatten links naar informatie die jij belangrijk vindt. Het kan een filmpje zijn, een document een digitale les of een website. Geordend en toegankelijk voor tablet, iPad, computer of digibord. En je vindt ze op de plek waar jij ze wilt vinden. Daardoor bouw je je eigen leeromgeving op.

Gepersonaliseerd leren

Naast het kunnen toevoegen van tegeltjes op groepsniveau biedt Onlineklas de mogelijkheid om op leerlingniveau tegeltjes klaar te zetten en al dan niet te tonen.

Hierdoor kun je lesstof voor een leerling zichtbaar maken wanneer hij of zij de oefening kan gaan doen. Het aanmaken van tegeltjes en het aan- en uitzetten ervan is super eenvoudig! Dit maakt gepersonaliseerd leren overzichtelijk, persoonlijk en snel te realiseren.

Demonstratie van Onlineklas?

Wil je een demonstratie, natuurlijk op afstand, of heb je andere vragen over Onlineklas portal? Neem dan contact op met onze specialist digitaal onderwijs Harold Veldhoen.

 

Bekijk al onze oplossingen voor scholen.

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen