Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Tabor College – Hoorn

Direct printen vanaf eigen iPad

Apple- proof met printoplossing van ISO groep

Tabor College: uniform printerpark én studiemateriaal. Printen in eigen beheer. Leerlingen en docenten moeten direct kunnen printen vanaf eigen iPad.

Over Tabor College

Van vmbo tot tweetalig gymnasium: het Tabor College in Hoorn biedt voortgezet onderwijs aan ruim 4500 leerlingen, op drie verschillende locaties. De school is aangesloten bij de iScholengroep. Een netwerk van innovatieve scholen, die informatietechnologie inzetten voor vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Tabor College is 100% Apple-georiënteerd. Zo draait alle apparatuur op iOS en werken alle leerlingen en docenten vanaf hun eigen iPad. Een boekenlijst is er niet. En alles gebeurt via de cloud.

De uitdaging van Tabor College

Voorheen stond in vrijwel elk lokaal een printer. Raymond van den Berg, Hoofd ICT bij Tabor College: “In totaal hadden we zo’n 150 exemplaren, allemaal verschillende typen en merken. Onderdelen vervangen was een zoekplaatje. Ook het voorraadbeheer en de inkoop van toners was tijdrovend en complex. Al met al kostte het veel tijd en geld. Onlangs werd één van onze locaties verbouwd. Een mooi moment om het printerpark aan te pakken. We wilden dat docenten en leerlingen direct via hun iPad konden printen. De uitdaging was dus ook om een ‘Apple-proof’ oplossing te vinden. Tegelijk wilden we meer drukwerk in eigen beheer houden, zoals brochures en studiemateriaal.”

De oplossing van Ricoh

Dan komt Tabor College in gesprek met ISO Groep, leverancier van print- en scanoplossingen. Harold Veldhoen, Key Accountmanager bij ISO Groep: “Ik adviseerde Ricoh, omdat zij uitblinken in software en de expertise hebben in high-endoplossingen.” Ricoh plaatst 8 machines per school, in 2 verschillende typen. Raymond: “Docenten en leerlingen printen direct vanaf hun iPad, met een eigen pas. Printjes rollen er pas uit als deze voor de printer wordt gehouden. Dat vermindert het aantal printfouten.” Voor het afdrukken van grotere documenten, eigen brochures en studiemateriaal, kiest het Tabor College voor 2 repro-machines. Raymond: “Voorheen besteedden we dit uit. Nu doen we veel zelf, tegen lagere kosten. En het ziet er allemaal prachtig uit.”

Het resultaat

Tabor College is blij met de oplossing. Raymond: “We hebben eindelijk een uniforme cloudoplossing. Het voorraadbeheer is een stuk eenvoudiger. Bij een lege toner wordt er automatisch een nieuwe besteld. En is er een storing? Ricoh biedt 4-uursservice. Soms staan ze al binnen 2,5 uur op de stoep! We hebben ook meer inzicht. Dankzij de managementtool Streamline zien we o.a. hoeveel en waar er wordt geprint, of een toner leeg is en of een machine defect is. Nog een voordeel: de oplossing is schaalbaar. Bij wijzigingen, groei of andere ontwikkelingen bewegen ISO Groep en Ricoh flexibel met ons mee.”

Flexibel

Raymond van den Berg, Hoofd ICT bij Tabor College – Hoorn

“Leerlingen en docenten printen nu direct vanaf hun iPad, waar en wanneer ze maar willen. En veel studiemateriaal printen we zelf.”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen