Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Dag van de Leraar op de St. Willibrordusschool

Leraren in het zonnetje

“Die mosterdsoep is echt heel lekker, ik schep nog een keertje op.” De leerkrachten van de St. Willibrordusschool in Herveld zitten gezellig in de lerarenkamer met elkaar te eten. Vandaag is een bijzondere dag; de Dag van de Leraar. Een goede aanleiding voor ISO Groep om deze leerkrachten in het zonnetje te zetten en ze te trakteren op een overheerlijke lunch.

'Jullie staan direct klaar voor onze school'

De St. Willibrordusschool en ISO Groep hebben al jarenlang een relatie. “Volgens mij stonden er al ISO Groep printers toen ik hier bijna 25 jaar geleden begon met werken,” vertelt Joost de Boer. Hij staat voor groep 7 en 8 en werkt een halve dag in de week als ICT-coördinator. “We kenden jullie al van de printers en waren op een gegeven moment niet blij meer met onze toenmalige ICT-leverancier. We moesten te lang wachten op een reactie en hadden het gevoel dat we als kleine school niet belangrijk genoeg voor hen waren. Bij ISO Groep is dat heel anders. Jullie kennen ons, staan voor ons klaar en helpen ons direct.”

Zelfstandige basisschool

“We zijn bewust een kleine, zelfstandige school. Het is dan prettig om te kunnen vertrouwen op goede spullen. Onze touchscreen lesschermen gebruiken we voor de uitleg van de lessen. Die moeten het gewoon doen. Als zo’n scherm eruit ligt, dan kan je niet verder met je les. Ook voor de verwerking van de stof door de kinderen is een goed werkende laptop noodzakelijk. De kinderen krijgen digitaal rekenen en verder zetten we ICT projectmatig in, afhankelijk van de lesmethode.”

Energie besparen bij laden laptopkarren

“Kijk, hier staan de laptopkarren voor de bovenbouw,” laat Joost zien. “Alle kinderen van groep 5 tot en met 8 hebben een eigen laptop. Ik heb ze bewust naast elkaar gezet bij hetzelfde stopcontact, want hierop zit tegenwoordig een tijdschakelaar. Vanaf 16 uur gaat de stroom eraf tot half 8 ’s morgens. Zo besparen we flink wat energie.”
Dat de laptops ook tegen een stootje kunnen is bewezen. “Ik weet nog dat Harold Veldhoen, de accountmanager van ISO Groep, voor het eerst langskwam en er eentje expres op de grond liet vallen. Er was gelukkig niks kapot. We schrijven een laptopkar in vier jaar af.”

Van standalone naar netwerkbeheer

Voor de komst van de eerste, grote standalone computers stond Joost met een groep ouders draden te trekken door het plafond. Ondertussen werkt de dorpsschool in de cloud en beschikken ze over een wireless netwerk met een aantal versterkpunten die door ISO Groep zijn aangelegd. Joost geeft aan dat het fijn is dat alles in hetzelfde netwerk zit; printers, IT en sinds kort ook telefonie. “Jullie verzorgen ook het netwerkbeheer en kunnen in heel het netwerk kijken. Bij problemen is dat handig. Ik had pas nog één los kapot screen van de vorige leverancier, dan kom je niet ver. Ik ben tevreden met hoe het loopt en heb eigenlijk geen andere IT-wensen. Of wacht, misschien zou een VR-bril in de toekomst leuk zijn!”

De pauze is ondertussen voorbij en de broodjes zijn bijna op. Normaal eten de meesters en juffen altijd in hun eigen klas (vandaag neemt groep 8 de honneurs waar), dus ze vinden het leuk om eens samen te kunnen lunchen. “De Dag van de Leraar vieren is een goed idee. Komen jullie volgend jaar weer langs?”, vraagt Joost grappend.

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen