Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Myndr knop geeft controle over internetgebruik in de klas

Handige hulp voor internetten in de klas

Wij zijn fan van Myndr!
Waarom? We hebben veel scholen als klant en weten daarom goed wat er speelt. Harold Veldhoen, onze ICT adviseur voor scholen vertelt: “De behoefte om mee te kijken op de devices van leerlingen was er zodra de eerste devices besteld werden. Myndr is een mooie oplossing die  geen constante actie van de leerkracht vraagt, zoals bijvoorbeeld meekijksoftware.”

Wil jij als leerkracht meer rust en focus rondom internetgebruik in de klas?

Met de Myndr-switch – een fysieke draaiknop met vijf standen – bepaald jij hoeveel internet er op de laptops van de leerlingen beschikbaar is.

Wil je als ict’er een simpele internetfilter voor jouw school?

Myndr is de simpelste internetfilter voor in de klas. Ook  het installeren is super simpel. Myndr werkt buiten het wifi-netwerk van de school om.

 

Actie licenties: 4 halen = 3 betalen

Wil je Myndr proberen? We hebben  een leuke actie. Bij aanschaf van 3 licenties, krijg je de 4e licentie van ons cadeau. (Geldig t/m 30 juni 2021. Producten zijn niet inwisselbaar)

Ervaringen van leerkrachten met Myndr

“Je kunt ‘m makkelijk gebruiken, even snel óf terugdraaien of hoger zetten als dat nodig is; het is gewoon een heel makkelijk apparaatje om te gebruiken.”

Annemiek, leerkracht groep 5 en ict’er

 

Online gamen is erg aantrekkelijk tijdens het volgen van thuisonderwijs. Gelukkig zorgen onze Myndr-knoppen ervoor dat onze leerlingen zich volledig kunnen focussen op de online lesmethodieken.

Ilone, leerkracht groep 7-8 en ict’er

Alleen het internet dat leerlingen nodig hebben

Internet is in het basisonderwijs een blijvertje. Online lespakketten, oefenwebsites, informatie zoeken voor werkstukken. Allemaal ontzettend handig en leerzaam! Maar soms ook een bron van afleiding en verleiding voor leerlingen. Hoe zorg je dat alle kinderen alleen toegang hebben tot dat wat ze op dat moment echt nodig hebben?

De Myndr-switch geeft de leerkracht beheer over waar leerlingen online toegang tot hebben. Met een simpele handomdraai van de knop worden websites en -services geblokkeerd, of weer toegankelijk gemaakt.

  • Tijd om te rekenen? Zet de oefenwebsites aan. De rest van het internetgebruik in de klas is uit.
  • Werkstuk maken? Alléén online bronnen en werkapplicaties staan aan.
  • Klassikaal uitleg? Alleen de methodes zijn toegankelijk. Focus op de uitleg.

Vier voordelen van Myndr voor leerkrachten

  1. Met Myndr kunnen je leerlingen zich beter concentreren
  2. Met Myndr neemt de rust tijdens de les toe en weet je als leerkracht wat er op de schermen van je leerlingen gebeurt
  3. Met Myndr maak je een deel van het internet tijdelijk onbereikbaar
  4. In een handomdraai geeft de eenvoudige knop een signaal aan de laptops van de leerlingen en wordt de internettoegang binnen 10 seconden aangepast. Alle tabs en vensters die openstaan in de browser worden gecheckt en, als dat nodig is, geblokkeerd.

Myndr voor de ict'er

Als ict-beheerder ben jij verantwoordelijk voor betrouwbaar en veilig internet op jouw school. Maar je hebt te maken met verschillende groepen die uiteenlopende wensen hebben. Sommige leerkrachten, en misschien ook ouders, verwachten dat het internet gefilterd wordt.

Weer anderen vertrouwen op afspraken en verantwoordelijk gedrag om afleiding te beperken en de leerlingen te beschermen. En voor je collega’s is het juist belangrijk dat ze online overal bij kunnen. Het is een grote en kostbare klus om al die wensen vast te leggen en een netwerkfilter voor verschillende gebruikersgroepen in te richten.

Internet-of-things oplossing

Myndr werkt buiten het schoolnetwerk om. De Myndr-switch is gebouwd op Internet-of-Things technologie. In plaats van het wifi-netwerk van de school, gebruikt de Myndr-switch het mobiele NB-IoT netwerk van T-Mobile om de gekozen stand door te geven aan het Myndr-platform.

Op de laptops van de leerlingen wordt de Myndr-plugin geïnstalleerd. Deze plugin haalt via de bestaande wifi-verbinding de ingestelde regels op van het Myndr-platform.

En vervolgens past de plugin zelf de regels toe op de laptops. Zo hoeft er niets aan het schoolnetwerk te veranderen en kan er per klas gekozen worden wat wel of niet geblokkeerd moet worden.

Met de Myndr-switch geef jij de leerkracht de mogelijkheid om zelf te bepalen welke websites geblokkeerd, of weer toegankelijk worden. Zonder dat andere klassen of collega’s daar ook maar iets van merken.

De 5 standen

De Myndr-switch heeft 5 standen; van alles (veilig) open tot alleen de lesmethodes. Door te draaien aan de knop schakel je makkelijk over van de ene naar de andere stand.

De standen zijn samen met leerkrachten uit het basisonderwijs ingericht, maar aan te passen aan jouw individuele voorkeuren. Daarvoor is een eenvoudig dashboard beschikbaar waarin met een paar klikken de standen in te stellen zijn. Per stand kun je zelf bepalen welke services wel of niet beschikbaar zijn.

Standaard worden 18+ content, malware en advertenties gefilterd en staat SafeSearch aan, zodat zoekresultaten kindvriendelijk zijn.

7 redenen om te kiezen voor Myndr

  1. Meer concentratie en rust in de klas
    Je leerlingen kunnen zich focussen op hun taken zonder afleiding
  2. Voorkomen is beter dan genezen
    Met Myndr kun je je klas met een gerust hart het internet op laten gaan. En bepaal jij hoe groot hun oefenterrein is. Zodat je ze stap voor stap zelf bewuste keuzes kunt leren maken.
  3. Relaxter werken
    Jij hoeft je niet meer bezig te houden met checken waar je leerlingen online rondhangen.
  4. Gemakkelijk
    Geen IT-kennis nodig om de Myndr-switch te kunnen bedienen.
  5. Standen zijn flexibel aan te passen
    Helemaal af te stemmen op jouw eigen manier van lesgeven.
  6. Ontwikkeld samen met scholen
    Myndr is voor de dagelijkse praktijk ontwikkeld.
  7. Privacy wordt beschermd
    Er wordt geen gebruikersdata verzameld. Niet bij de organisatie en niet op school. Daardoor is Myndr AVG-proof.
Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen