Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

Blog Marnix den Ouden: 7 tips voor een opgeruimde digitale omgeving

Houd je digitale omgeving fris

Net zoals je thuis af en toe flink moet opruimen, is dat digitaal ook aan te raden. Je online beheeromgeving raakt rommelig door gebruik. Ik geeft je 7 tips.

Wat kun je zoal doen tijdens een digitale opfrisbeurt?

  1. Controleren of al je accounts nog actueel zijn
  2. Kijken welke onderdelen je niet gebruikt en die je misschien weg kunt doen en welke onderdelen je intensief gebruikt en die je kunt uitbreiden of vernieuwen
  3. Licenties controleren zodat de je geen onnodige kosten hebt
  4. Controleren of je securitybeleid nog up to date is
  5. Office 365 optimaliseren
  6. Verdiepen in nieuwe functies (bijvoorbeeld Microsoft Teams, Microsoft Power BI of Microsoft Flow)
  7. Branding van de IT omgeving, zoals het toevoegen van huisstijl binnen jouw IT omgeving (bijvoorbeeld met automatische E-mailhandtekeningen)

Hulp nodig?

Net zoals veel mensen thuis een schoonmaak(st)er inschakelen voor extra hulp, kan dat natuurlijk ook voor jouw werkplek! Je kunt mij, of mijn collega’s van ons Skilled Serviceteam, op locatie laten komen. Voor een dag of dagdeel helpen wij je graag bij het benodigde ‘poetswerk’, zoals het uitvoeren van onderhoud, beheertaken of voor het implementeren van nieuwe functies. Wel zo handig toch?

Tot ziens,
Marnix den Ouden – ICT engineer & Office 365 specialist

 

PS: Kom je er zelf niet aan toe om je IT omgeving op te frissen, of heb je meer kennis of tips nodig? Schakel dan ons in. Ontdek onze IT consultancy.