Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

In 5 stappen AVG-proof printen

Hoe kun je AVG conform werken en printen?

Ligt er bij jouw kopieerapparaat ook wel eens een printje te wachten op de eigenaar? Dat is geen probleem als het geen gevoelige informatie betreft. Vervelender is het als het gaat om documenten die wel privacy gevoelige informatie bevatten, zoals woonadressen, mobiele telefoonnummers en burgerservicenummers. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geeft aan dat een persoonsgegeven alle informatie is over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Dit betekent dat informatie die direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is, niet op jouw printer mag te blijven liggen.

 

5 Stappen om printing AVG compliant te maken

Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw printomgeving ook voldoet aan de AVG wet?

  1. Beveilig je printers
  2. Stop ongewenste afdrukken met Secure Print Release
  3. Voer beleid in om afgedrukte documenten te beveiligen
  4. Ondersteun het ‘recht tot toegang’ tot persoonsgegeven informatie
  5. Ondersteun het ‘recht om vergeten’ te worden

AVG conform printen met PaperCut

Gebruik je PaperCut? Dan voldoe jij op printgebied aan de AVG regelgeving. Elke gebruiker moet namelijk toegang kunnen krijgen tot de opgeslagen gegevens rondom het printgedrag en heeft het recht heeft om vergeten te worden. PaperCut maakt dit mogelijk.

Wil je meer weten over de toepassingen van professionele printer software voor jouw bedrijf, school of instelling? ISO Groep levert  PaperCut op alle kopieerapparaten, dus neem gerust contact op voor een goed advies.

Ontdek alles over PaperCut

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Peter Theunisse