Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

ChristenUnie – Amersfoort

Klaar voor de AVG

Tweestapsverificatie voorkomt grote problemen

Duizenden ledenadressen, vertrouwelijke documenten en financiële gegevens van de ChristenUnie. Dagelijks werken de medewerkers van het partijbureau in Amersfoort met gevoelige gegevens. Hoe zorg je dat zij altijd en overal kunnen werken én dat de gegevens gegarandeerd beveiligd zijn? ISO Groep realiseerde 35 online werkplekken in een beveiligde cloudomgeving.

Waarom doet ChristenUnie zaken met ISO Groep?

“Wij hadden voor alles een aparte leverancier. ICT, telefonie en printen. Onpraktisch, maar dat is door de jaren heen zo ontstaan. ISO Groep kwam hier al jaren over de vloer voor de kopieermachines. Tot onze systemen op een gegeven moment zo verouderd waren en echt vervangen moesten worden. De accountmanager van ISO Groep is altijd heel trouw in het onderhouden van contact. De laatste jaren kwam het gesprek steeds vaker op de voordelen van digitalisering. Zo wisten we dat ISO Groep dat ook aanbood.”

Behoefte aan AVG proof werken

“Als partijbureau ondersteunen wij medewerkers en betrokkenen door het hele land. We hadden alleen op het kantoor in Amersfoort toegang tot onze bestanden. Dat was erg lastig. In plaats daarvan wilden we graag een netwerk dat overal toegankelijk is. Het moest dan wel veilig zijn: dat verplicht de Wet bescherming persoonsgegevens. Deze wordt vervangen door de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Als de privégegevens van leden op straat liggen, hebben we een groot probleem.”

Hoe ging ISO Groep te werk?

“De voorbereidingen van de 35 online werkplekken zijn van tevoren gedaan op het kantoor van ISO Groep. Op de dag van de overstap zijn alle oude servers weggehaald, op ieder bureau Thin Clients geïnstalleerd en zelfs de deurbel aangesloten op de nieuwe online telefooncentrale. Vervolgens hebben de IT-experts hier een tijdelijke helpdesk ingericht. Daar ondersteunden zij ons nog drie dagen lang bij alles waar we tegenaan liepen.”

Wat is het voordeel van IT vernieuwing?

“We hebben nu overal in het land toegang tot onze bestanden. Daardoor kunnen we overal werken. We besteden onze tijd en ruimte nu veel efficiënter. De online server maakt automatisch back-ups. Ons werk is nu veel beter beveiligd en minder gevoelig voor fouten.”

Waarom zou je ISO Groep aanbevelen?

“Het serviceniveau van ISO Groep is top. Dat wisten we al van tevoren door de ervaring die we hadden vanuit het verleden met de kopieermachines. Onze manager kon bijvoorbeeld al van tevoren proefdraaien met het systeem, als een soort pilot. Met die voorkennis kon hij intern goed over de veranderingen communiceren. Maar vooral de persoonlijke begeleiding bij de implementatie was fijn. Pas toen alles bij iedereen goed werkte, gingen zij naar huis. Dat hebben we als heel prettig ervaren!

De IT uitdaging

 • 35 online werkplekken realiseren, inclusief telefonie, kopiëren en printen
 • Alle verouderde en gefragmenteerde systemen vervangen
 • Duizenden persoonsgegevens op het netwerk beschermen
 • Oude servers en back-upsysteem vervangen
 • Totaalontzorging (IT, telefonie, entreebediening, etc.)

De IT oplossing

 • Alle individuele systemen inventariseren
 • ISO-Cloudomgeving inrichten, inclusief e-mail, telefonie, printen en kopiëren
 • Tweestapsverificatie voor extra beveiliging van persoonsgegevens
 • Netwerkoptimalisatie voor constante snelheid en kwaliteit
 • Eigen veilige server in de ISO-Cloud installeren

Het resultaat

 • Werken kan altijd en overal met eigen account en eigen apparatuur
 • Snel, betrouwbaar én veilig netwerk
 • Uitstekende beveiliging vertrouwelijke gegevens
 • Perfect werkende oplossingen voor telefonie, printen, kopiëren en zelfs de deurbel
 • Excellente service, ook ná de installatie
Samen
Wienanda de Rijke Christen Unie

Wienanda de Rijke, ChristenUnie

“Dankzij ISO Groep is ons netwerk altijd supersnel en veilig om met iedereen over de hele wereld samen te werken aan grote bestanden.”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen