Toners bestellen
Toners bestellen
Klantportal
Klantportal
Support
Support

SBO De Wissel – Hoorn

SBO De Wissel

Bezuiniging voor basisschool

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft het predicaat Excellente basisschool toegekend aan De Wissel in Hoorn. De school is één van de vijf Speciale Basis Onderwijs scholen in Nederland die het predicaat mogen voeren. ISO Groep introduceerde op de school kostenbesparende IT-oplossingen en copiers.

Trots op het predicaat Excellente SBO

De school heeft de erkenning te danken aan haar successen op het gebied van onderwijs, leerlingbegeleiding, structuur en toekomstvisie. Mark Leek, directeur van SBO De Wissel, is trots op deze erkenning: “Speciaal Basis Onderwijs vraagt veel van mijn team. Wij moeten voor onze 232 leerlingen vaak twee stappen extra zetten. Ik ben heel gelukkig dat deze erkenning niet alleen vanuit de ouders komt, maar ook vanuit het ministerie.”

Kopiëren, printen en scannen met Kyocera machines op school

Kortom, de focus bij De Wissel ligt op onderwijs. Daarom moeten er soms moeilijke keuzes worden gemaakt. “De financiële situatie van de school vroeg om bezuinigen en als directie kijk je dan snel naar de grotere kostenposten. Vooral op het gebied van de copiers hadden wij op dat moment een vrij duur contract.” De ISO Groep heeft een korte scan van de organisatie gemaakt. De conclusie was dat de behoeften van De Wissel door de jaren heen veranderd waren. Hierdoor waren er zowel qua invulling van apparatuur als op de financiële lasten flinke verbeteringen mogelijk. “Wij zijn daarom vrij snel akkoord gegaan met het voorstel en maken nu gebruik van de Kyocera machines. Nu kunnen we op alle plekken kopiëren, printen én scannen. Dat is handig, hebben we ervaren”, aldus Mark Leek.

Medewerkers school stapten eenvoudig over

Dat de overstap geslaagd is, blijkt wel uit de ervaringen: “De nieuwe invulling is een groot succes en de installatie ging snel en prettig. Het grootste compliment aan ISO Groep is dat ik mijn medewerkers helemaal niet gehoord heb over de grote veranderingen. Dit is te danken aan de goede begeleiding vanuit ISO Groep.” Bij De Wissel staan Kyocera systemen met verschillende snelheden en mogelijkheden. Voor de medewerkers is er veel veranderd. Zo werken ze nu met pincodes én moeten ze bewust kiezen tussen een zwart- of een kleurafdruk. De gebruiksvriendelijke en uniforme touchscreens van de Kyocera systemen maakten de overgang van het oude merk naar deze nieuwe situatie gemakkelijk.

Nieuw IT-beheer op school

Tijdens de plaatsing van de copiers liepen medewerkers van ISO Groep en de ICT’ers van De Wissel tegen een probleem aan. Door het wegvallen van het Hoofd ICT heeft ISO Groep de implementatie van de copiers gedeeltelijk op afstand gedaan. De directie van De Wissel besefte toen dat het ICT-beheer aan vernieuwing toe was. Mark Leek zegt daarover: “Gelukkig gaf onze accountmanager aan dat ISO Groep onze hele ICT-omgeving op afstand kon beheren. Dit past perfect in onze visie om ons meer en meer op onze onderwijs taak te focussen. Daarnaast zou het gelijk kunnen bijdragen aan een verbetering van onze financiële positie.”

Bedrijfstechnisch beheer op maat voor onderwijs

Na een gesprek hierover met ISO Groep, ging De Wissel op zoek naar vergelijkbare oplossingen om meerdere partijen eenkans te geven. “Een dergelijke opdracht is zo belangrijk, dat mag niet fout gaan”, aldus Mark Leek. Binnen het onderwijs zijn verschillende methoden om beheer op afstand te doen. De Wissel concludeerde snel dat al deze systemen niet aan hun specifieke eisen en wensen voldoen. “Wij zochten een meer bedrijfstechnisch beheersysteem en niet zozeer een echt onderwijssysteem. ISO Groep kon het systeem volledig op ons aanpassen. Bij anderen moesten wij ons aaneen nieuw systeem aanpassen, dat maakte het uiteindelijke verschil.”

IT-systeem zonder systeembeheerder

“De specialist van ISO Groep kon heel goed duidelijk maken wat de voor- en nadelen van beheer op afstand zijn ten opzichte vaneen vijfdaagse bezetting met eigen ICT-personeel. Dit traject hebben wij los gezien van de levering van de copiersystemen, maar de eerdere goede ervaringen met ISO Groep telden uiteraard wel mee”, aldus Mark Leek. Zo’n ingrijpende beslissing bleek op directie- en bestuursniveau vrij moeilijk. Daarom werden de voors en tegens uitgebreid tegen elkaar afgewogen. Plotseling bleek dat er een noodzaak ontstond om snel met beheer op afstand te starten. “ISO Groep kon heel goed snel met ons meedenken en –schakelen. In korte tijd hadden wij een IT-systeem zonder systeembeheerder. Ze hebben laten zien dat zij ook ons oude systeem op afstand per direct goed kunnen overnemen. Dat maakte het gemakkelijk om ook deze opdracht aan hen te gunnen.”

No-nonsense beheer op afstand

Direct na de opdrachtverstrekking zaten de IT-specialisten van ISO Groep twee weken intern bij De Wissel. Zij implementeerden het nieuwe systeem en de laptops. Voor De Wissel was het erg belangrijk om het schooljaar te beginnen met de nieuwe situatie en dat is gelukt. “Heb je als organisatie no-nonsense beheer op afstand nodig, dan is ISO Groep een partij die goed en duidelijk haar opdracht uitvoert. Ik had er soms wel een hard hoofd in, maar complimenten aan ISO Groep. Als school zijn we binneneen jaar helemaal overgeschakeld naar een nieuwe IT- en copier omgeving. Daar zijn we heel blij mee.”

Snelheid

Mark Leek, De Wissel Hoorn
“ISO Groep kon heel goed snel met ons meedenken en schakelen. ”

Vragen over deze case?

Neem contact op met
Harold Veldhoen